Türkiye’de Karadeniz bölgesinin en kalabalık şehirlerinden birisi olarak bilinen Samsun’da yaşayan birçok vatandaş yoğun geçen hafta sonrasında hafta sonu tatili için gezilecek yerler aramaya başladı ve internet üzerinde Samsun gezilecek yerler, Samsun’da hafta sonu nereye gidilir, Samsun turistik yerler nereler gibi aramalar yapılmaya başlandı. Samsun’da yaşayan ama Samsun’u gezme fırsatı bulamayanlar için Samsun’da hafta sonu gezilecek en güzel yerleri sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

Samsun'da Neler Var ?

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Milli Mücadeleyi başlattığı şehir olması sebebiyle büyük önem taşıyan Samsun binlerce yıllık geçmişe sahip bir şehir olarak akıllarda yer alıyor. Osmanlı dönemine ait mimariyi yansıtan ahşap camilerden tutun Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı anı anımsatan Tütün İskelesi’ne yer alan balmum heykelleri ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, Bandırma Vapuru gibi birçok tarihi simge Samsun’u gezmek isteyenleri heyecanlandırmaya yetiyor.

Samsunda Hafta Sonu Nereye Gidilir Samsunda Gezilecek Yerler1

Samsun’da kaplıca tatili yapmak isteyenler Aralık ve Şubat aylarını tercih edebilir. Samsun İlkbahar’da yağışlı olsa da dört mevsim gezilecek bir şehir. Samsun’da gezerken karnınızı doyurabileceğiniz çeşitli alternatifler de mevcut. Samsun’un meşhur pidesi, fasulye turşusu ve fındık, madımak, terme pidesi, Samsun simidi, Bafra nokulu, mısır çorbası, keşkek, kaz tirit ve kestane balı Samsun’un en meşhur yiyecekleri arasındadır.

Samsun’da hafta sonu nereye gidilir ?

Güzel bir hafta sonu tatilinde Samsun’da gidebileceğiniz bazı yerler:

Bandırma Vapuru Müzesi: Türkiye’nin bağımsızlık savaşının başlamasında önemli bir simge olan Bandırma Vapuru bu müzede sergilenir.

Samsun Bandırma Vapuru Müzesi

Şahin Kanyonu: Samsun’un doğal güzelliklerinden birisi de Şahinkaya Kanyonu’dur. Bu kanyon doğa yürüyüşü ve kamp yapmak isteyen aileler için gayet uygun bir yerdir.

Samsun Şahin Kanyonu

Onur Anıtı: Samsun’da Samsun Belediye Parkı’nda bulunan Onur Anıtı sahip olduğu büyük bahçesi ve eşsiz manzarasıyla görenleri büyülemekte.

Samsun Onur Anıtı

Gazi Müzesi: Mustafa Kemal Atatürk'e hediye olarak verilen ve Atatürk ile eşi Latife Hanım'ın Samsun'a geldiklerinde konakladıkları  konak balmumu heykeller ve birçok eserle gezilecek yerler arasında yer alıyor.

Samsun Gazi Müzesi

Amisos Tepesi: Antik çağlardan kalma mezarların bulunduğu Amisos Tepesi’dir.

Samsun Amisos Tepesi

Piazza: Samsun’da alışveriş yapmak isteyenlerin sevebileceği yerlerden birisi de Piazza Alışveriş Merkezi’dir. Dünya genelindeki birçok markanın bulunduğu alışveriş merkezinde güzel vakit geçirebilirsiniz.

Samsun Piazza Avm

Atakum Sahili: Plaj sevenler için uygun bir öneri de Atakum Sahili’dir. Sahilde yürüyüş yapmak ve dinlenmek isteyenler burayı tercih edebilir.

Atakum Sahil Yolu Samsun-1

Samsun Amazon Heykeli: Samsun’da İlkadım ilçesine bağlı Amazon Köyü’nde bulunan Amazon Heykeli’ni ziyaret edebilirsiniz.

Samsun Amazon Heykeli

Kuş Cenneti: Kuşları sevenler ve onları gözlemlemek isteyenler Kuş Cenneti’ni ziyaret edebilir.

Samsun Kuş Cenneti

Samsun Kent Müzesi: Samsun’da bulunan Kent Müzesi Samsun’un tarihini ve kültürünü sizlere anlatacaktır.

Samsun Kent Müzesi

Kaynak: Eda Şahintürk