Kemal Sunal’ın hayatı araştırılırken Kemal Sunal Alevi Mi? Sorusu gündeme geldi. Sosyal medyada kullanıcılar Kemal Sunal Alevi Mi? Sorgusunu binlerce kez yapmaya başladı. Peki Kemal Sunal Alevi Mi? İşte detaylar…

Mahkeme Kemal Sunal'ın mirasçılarını haklı buldu - Son Dakika Haberleri

Kemal Sunal Kimdir?

Ali Kemal Sunal, 11 Kasım 1944'te İstanbul'da doğdu ve 3 Temmuz 2000'de İstanbul'da vefat etti. Türk sinemasının önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilir. Tiyatro ile başlayan kariyerinde Vefa Lisesi'nde Zoraki Tabip oyununda amatör olarak sahneye çıktı. Profesyonel olarak Kenterler, Ulvi Araz, Ayfer Feray ve Devekuşu Kabare tiyatrolarında rol aldıktan sonra 1972'de Tatlı Dillim filmiyle sinemaya adım attı.

İkon: Kemal Sunal

Salako (1974) filmiyle ilk başrol deneyimini yaşadı ve Hababam Sınıfı'ndaki "İnek Şaban" karakteriyle büyük bir popülerlik elde etti. "Şaban" olarak anılmasına neden olan bu rol, onun unutulmaz karakterlerinden biri haline geldi. Kemal Sunal, 82 filmde rol aldı ve son filmi Propaganda (1999) oldu, bu filmde oğlu Ali Sunal ile birlikte rol aldı. Trabzon'daki çekimlerine gittiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında hayatını kaybetti. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunmaktadır.

Üniversiteyi 27 Yılda Bitiren Kemal Sunal'ın Eğitim Hayatını ve Azmini  Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Kemal Sunal Alevi Mi?

Melek Mosso Nasıl Ünlendi? Melek Mosso Kimdir? Melek Mosso Nasıl Ünlendi? Melek Mosso Kimdir?

Ünlü oyuncunun internette ve hayranları tarafından bilinen bilgilere göre Kemal Sunal Alevidir. Kesin sonuç için daha detaylı araştırma yapmak gerekmektedir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel