Bir Hisse Üst Üste Kaç Tavan Yapar? Bir Hisse Üst Üste Kaç Tavan Yapar?

Anayasa Mahkemesi başkanlığına Kadir Özkaya'nın seçilmesinin ardından sosyal medyada kullanıcılar Kadir Özkaya Kimdir? sorusunu araştırmaya başladı. Kadir Özkaya hayatı ve biyografisi oldukça fazla merak ediliyor. Kadir Özkaya hakkında bilgileri sizin için yazımızda derledik. Peki Kadir Özkaya Kimdir? detayları haberimizde...

AYM'de Kadir Özkaya Yeniden Başkanvekili- Gaziantep Ekspres Gazetesi

Kadir Özkaya Kimdir?

Kadir Özkaya, 12 Ağustos 1963 tarihinde Tarsus'ta doğmuştur. Bandırma Ortaokulu'ndan mezun olduktan sonra Tapu Kadastro Meslek Lisesi'ni tamamlamış ve 1985 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur.

Kariyerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde memur olarak başlamış, daha sonra Tarım Kredi Kooperatiflerinde kontrolörlük görevlerinde bulunmuştur. 4 Şubat 1991 tarihinde idari yargı hâkimlik stajını tamamlayarak 13 Mayıs 1993 tarihinde Danıştay tetkik hâkimliğine atanmıştır. Bu görevini 2004 yılı Kasım ayına kadar sürdürmüştür. 21 Ekim 2005 tarihinde Kasım 2004'te geçici olarak görevlendirildiği Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevine atanmıştır. Bu görevdeyken 2011 yılında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Danıştay üyeliğine seçilmiş, ardından 18 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmış ve 22 Aralık 2014 tarihinde göreve başlamıştır.

Kadir Özkaya kimdir?

2002 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı'nı tamamlayarak Yerel Yönetimlerinin Seçilmiş Organlarının Organlık Niteliklerini Yitirmeleri konulu teziyle mezun olmuştur. Ayrıca "Açıklamalı İçtihatlı İdari Yargılama Usulü Kanunu" ve "Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve Muhtarların Soruşturulmaları, Yargılanmaları ve Düşürülmeleri" isimli iki kitabın ortak yazarıdır.

Kadir Özkaya kimdir? Anayasa Mahkemesinde görevi ne? Nereli? Kaç yaşında?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından 12 Mart 2020 ve 5 Mart 2024 tarihlerinde yapılan toplantılarda iki kez Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçilmiştir. Başkanvekilliği ve İkinci Bölüm Başkanlığı görevini 4 Nisan 2020 tarihinden itibaren yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Hatice Karaca