Green Card Nedir? 
Green Card 1933 yılında Göçmenlik ve Vatandaşlığa geçiş amacıyla kurulan 1940’ta Vatandaşlık yasası ile sunulan bir belgedir. Greenn Card resmi adıyla Daimi İkametgah Kartı adı olarakta bilinen Amerika Birleşik Devletleri tarafından daimi ikamet edilebilmek adına verilen halk arasında rengi yeşilimsi bir kart olduğu için Yeşil Kart olarakta adlandırılan bir çeşit belge olarak bilinir. Bu card ABD hükemeti tarafından düzenlenen piyango şeklindedir.


Green Card Türkiyede Kaç Kişiye Çıkar?
Green Card Türkiye’den Amerika’ya göçmen olarak gitmek isteyen kişilerin belirli bir kurallar çerçevesinde başvurduğu her yıl değişkenlik gösteren Şartları ile Amerika vize uzmanlarının bilgi verdiği Green Card her yıl Türkiye tarafından 2500’e yakın kişinin başvurduğu  uygulamayı mülakat ile geçerek sahip olduğu bir çeşit belgedir.

Siirt Pervari Arası Kaç Km? Siirt Pervari Arası Kaç Km?

Green Card Turkiyede Kac Kisiye Cikar1


Green Card Kullanımı Nedir?
Green Card Kullanımı her yıl düzenli olarak belli bir mülakatlar ve başvurulur sonrası Amerika Birleşik devletlerinin belli bir göçmen çalışan insan sayısının başvurduğu ve belli kurallar çerçevesinden sonra çalışmak üzere giden insan topluluğudur. Her yıl 10 ebeveynler dâhilinde 10 milyonu aşan başvurun olduğu bilgilerimizde yer almaktadır. Genellikle 18 yaş üzeri gençlerin başvuruda bulunduğu 18 yaş altı gençlerin ise sadece bir ebeveynle gidebileceği şartları iyi şekilde sunabileceği insan sayısıdır. Genelde bu kart için başvuru yapan kişiler göçe teşvik etmek amaçlı olduğuda bilgilerimiz arasındadır.    Bu kart sahibi insanların herhangi bir suça karışma ihtimalinde  Amerika tarafından bir daha gelmemek üzere sınır dışı edilebilmektedir. 
2019  yılından itibaren ise pasaport zorunluluğu gelmiş ve sonradan bu kural iptal olmuştur. 22 Nisan 2020 de ise imzalanan kararname ile 60 gün süreyle ABD iş gücü piyasasına risk teşkil eden insanların ABD’ye giriş işlemleri askıya alınmıştır bilgisine ulaştık.

Kaynak: Hatice Karaca