Birce Akalay'ın Hakan Kurtaş ile başlayan aşk iddiaları, kullanıcılar tarafından Birce Akalay'ın İlk Eşi Kimdir? sorusu merak konusu oldu. Birce Akalay'ın İlk Eşi Kimdir? sorunun detayları haberimizde...

Birce Akalay Kimdir?

Birce Akalay, 19 Haziran 1984'te İstanbul'da doğdu. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'ne katıldı. Ancak üçüncü sınıfta eğitimini bırakarak konservatuvar tiyatro için hazırlanmaya başladı. Devlet konservatuvarına başvurdu ancak yaş sınırını geçtiği için kabul edilmedi. Bunun üzerine Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'ne geçiş yaptı ve eğitimini burada tamamladı.

Birce Akalayin Ilk Esi Kimdir 6 2

Birce Akalay'ın Kariyeri

2004 yılında üçüncü seçilerek Türkiye'yi Miss Europe'ta temsil etti. Televizyon kariyerine 2007 yılında Kader dizisindeki "Lamia" karakteriyle başladı ve bu rolle dikkatleri üzerine çekti. Sinema dünyasına 2008'de "Son Ders: Aşk ve Üniversite" filmiyle adım attı. "Yer Gök Aşk" dizisindeki "Havva" karakteriyle geniş kitlelere ulaştı ve kariyerinde önemli bir dönüm noktası yaşadı. Daha sonra pek çok dizi ve filmde rol aldı ve oyunculuk kariyerini başarıyla sürdürdü. 2018 yılında Ağlama Anne dizisinde yer aldıktan sonra bir süre projelerden uzak kaldı ve bu dönemde öğretim görevlisi olarak Haliç Üniversitesi'nde ders verdi. 2020 yılında Babil dizisinde başrol oynadı ve bu performansıyla da beğeni topladı. Son olarak 2021'de Son Yaz adlı dizide "Sare Akay" karakterini canlandırdı.

Tiyatro sahnelerinde de aktif olan Akalay, Müjdat Gezen'in yönettiği Yedi Kocalı Hürmüz müzikalinde ve Keşanlı Ali Destanı oyununda başarılı performanslar sergiledi.

İbrahim Çelikkol Gaddar’da Konuk Oyuncu mu? İbrahim Çelikkol Gaddar’da Konuk Oyuncu mu?

Birce Akalayin Ilk Esi Kimdir (1)

2004 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü olan ve Türkiye'yi Miss Europe'ta temsil eden Birce Akalay, Yer Gök Aşk dizisinde "Havva" karakterine hayat verdi. Dizideki partneri ise Murat Ünalmış'ın canlandırdığı "Yusuf" karakteriydi. Dizi setinde tanışan ve birbirlerine aşık olan Akalay ve Ünalmış, Ürgüp'te evlendiler. İkilinin evliliği, dizinin hayranları arasında büyük sevinçle karşılandı. Ancak bu mutluluk kısa sürdü ve çift, 2011 yılında evlendikten bir yıl sonra 2012'de boşandı. Akalay, boşanma sürecinde avukatı aracılığıyla dilekçe vererek "fikri ve ruhi farklılık" nedeniyle boşanma talebinde bulundu.

Birce Akalayin Ilk Esi Kimdir (2)

Birce Akalay'ın İlk Eşi Kimdir? 

Birce Akalay'ın ilk eşi Yer Gök Aşk dizisinde rol arkadaşı Murat Ünalmış'tır. 

Kaynak: R. Rüzgar Yel