Tarafsız Bölge programını sunan gazeteci Ahmet Hakan’ın sosyal medya ve televizyondaki açıklamalarla da sıklıkla gündemde ve kullanıcılar Ahmet Hakan’ın hayatını merak ediyor. Ahmet Hakan Kimdir? Ahmet Hakan İmam Hatipli mi? sorularını araştırıyor. Peki Ahmet Hakan kimdir? Ahmet Hakan imam hatipli mi? detayları haberimizde…

Ahmet Hakan Kimdir Ahmet Hakan Imam Hatipli Mi3

Ahmet Hakan Kimdir?

Ahmet Hakan Coşkun, 11 Ağustos 1967 tarihinde Sorgun'da doğmuş bir Türk gazeteci ve televizyoncu. Hürriyet gazetesinde köşe yazıları kaleme almakta ve CNN Türk kanalında Tarafsız Bölge programını sunmaktadır. Aynı zamanda 6 Kasım 2019 tarihinden itibaren Hürriyet genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmektedir.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Hakan, babasının memuriyeti nedeniyle çocukluğunu çeşitli Anadolu şehirlerinde geçirdi. İmam-hatip lisesinden mezun olduktan sonra kısa bir süre Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu. Daha sonra İstanbul'a taşındı ve burada bir süre eğitim aldı. Gazetecilik kariyerine "Hürbakış" gazetesinde başladı.

Ahmet Hakan Kimdir Ahmet Hakan Imam Hatipli Mi1

Üniversite yıllarında hikayeler yazan Ahmet Hakan'ın eserlerinden birkaçı Yedi İklim dergisinde yayınlandı. 1993-1994 yıllarında TGRT Ana Haber programını sundu. Ardından Kanal 7'de haber müdürlüğü ve haber bülteni sunuculuğu yaptı. Kanal 7'deki işinden ayrıldıktan sonra köşe yazarlığı kariyerine Yeni Şafak gazetesinde başladı. Daha sonra Sabah gazetesinde çalıştı ve şu anda Hürriyet'te köşe yazıları kaleme almaktadır. Ayrıca CNN Türk'te Tarafsız Bölge programını sunmaktadır.

Ahmet Hakan, 16 Ocak 2017 tarihinden itibaren Kanal D Haber bültenini sunmaya başlamış ve aynı zamanda Kanal D haber dairesi başkanlığını üstlenmiştir. Tarafsız Bölge programı ile 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Haber Programı ödülüne layık görülmüştür. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'nde de aynı programla ödül kazanmıştır.

Ahmet Hakan Kimdir Ahmet Hakan Imam Hatipli Mi

Yahudiler Hangi Ayda Oruç Tutar? Yahudiler Hangi Ayda Oruç Tutar?

Ahmet Hakan İmam Hatipli mi?

Ahmet Hakan Lise öğrenimi imam-hatip lisesinde tamamladı. Ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu.

Kaynak: R. Rüzgar Yel