Doğalgaz Ana Dağıtım Merkezi, Toki Konutları, Futbol Sahası, Kültür Merkezi, yeni açılan su kuyuları ve Güneş Enerji Santralinin gezildiği programda Başkan Boyacıoğlu yapılan yatırımların kazandırılma sürecinden bahsetti. Belediye binasında gerçekleştirilen yemekli basın toplantısında açıklama yapan Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, “5 yıl içerisinde yapmış olduğumuz projeleri sizlerle gezdik. Bu projelerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işimiz var diye düşündük ve tekrar aday olduk. Bitmeyen projelerimiz var inşallah onlara devam etmeye çalışacağız. Yapılan projeleri bizim girişimlerimizle beraber devlet yaptı. Devletin yaptığı bir şeyi biz yaptık diyemeyiz. Devletin vermiş olduğu hizmetlerin altında bizim imzamız var ve belediyenin katkısı var. Biz bunları göstermek için yapılan projeleri gezdik. Yoğun bir çalışma döneminin ardından Kazımkarabekir ilçemizin tamamı doğalgazla buluştu. 2020 yılında başladığımız doğalgaz çalışmaları 2022 yılında tamamlandı. Başlangıç aşamasında ilçemizin % 15'lik kısmı için yapılan doğalgaz dağıtım planlaması, girişim ve görüşmelerimiz sonucunda ilçemizin % 70'lik bölümünü kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi. Ve bugün itibari ile gelinen noktada ilçemizde doğalgaz verilmeyen yer kalmadı. Günümüzde şehirler için doğalgaz çok önemli bir konu. Yatırım yapmayı düşünen iş insanları bile ilk olarak doğalgaz olup olmadığını soruyor. Bunun nedeni maliyetinin düşük olması ve temiz enerji özelliği. Bu özelliklerinden dolayı enerji anlamında günümüzün konforu doğalgazdır. Bu konforu ve bu imkanı ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz, gururluyuz. Bizlere destek olan, emeği geçen herkese de şahsım ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

19 Mayıs 105'inci Yıldönümünde Coşkuyla Kutlandı 19 Mayıs 105'inci Yıldönümünde Coşkuyla Kutlandı

Yemek programına katılan İYİ Parti İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, “İnşallah daha iyi şeylerin olması adına önümüzdeki süreçte Kazımkarabekirli hemşehrilerimiz Recep hocaya bir şans daha verir ve çalmadan çırpmadan, hak yemeden hukuku dinleyerek bir çalışmayı sergilemiş oluruz.” dedi.

Kazımkarabekir’de yapılan projeler ile ilgili şu açıklamalar yer aldı:

Doğalgaz Ana Dağıtım Merkezi

Kazımkarabekir'i doğalgazla buluşturduk. Yüzde 15'lik bölgeyi kapsayan proje çalışması, yaptığımız girişimlerimle yüzde 70'lere çıkartıldı. 2020 yılında başlanan kazı ve hat döşeme çalışmaları neticesinde ilçemizin tamamına doğalgaz verildi.

5 Yili Degerlendiren Boyacioglu Daha Yapacak Cok Isimiz Var (7)

Toki Konutları

Bakanlık ziyaretinde gündeme getirdiğimiz Toplu Konut Projesini ısrarlı bir şekilde takip ederek sonuca ulaştırdık. Belediyemize ait arazi üzerine yapılan toplu konut projesi ile onlarca vatandaşımız ev sahibi oldu. Yapılan toplam konut sayısı 218. Dükkan sayısı ise 4.

5 Yili Degerlendiren Boyacioglu Daha Yapacak Cok Isimiz Var (9)

Futbol Sahası

Harika bir futbol sahasının ve beraberindeki sosyal tesislerin ilçemize kazandırılması için öncülük ettik. Bakanlıkta yaptığımız görüşmeler ve ısrarlı takipleri netice verdi, Kazımkarabekirli gençler harika bir çim sahaya kavuştu.

5 Yili Degerlendiren Boyacioglu Daha Yapacak Cok Isimiz Var (8)

Su Kuyuları

Üç adet yeni su kuyusunu şebekeye dahil ederek Kazımkarabekir'in önümüzdeki yıllarda su sıkıntısı yaşamasının önüne geçtik. Üstelik su kuyularının sondaj masraflarını da hayırsever vatandaşlarla birlikte üstlenerek belediyeden daha az maddi kaynak çıkmasını sağladık.

5 Yili Degerlendiren Boyacioglu Daha Yapacak Cok Isimiz Var (6)Güneş Enerji Santrali

Kazımkarabekir tarihinde bir ilki gerçekleştirerek belediyeyi yıllık 13 milyon lira kara geçiriyoruz.

Belediyemiz girişimleri ile kurulmakta olan Güneş Enerji Santrali ile hem belediye aylık 500 bin lira elektrik parası ödemekten kurtulacak hem de satılan fazla enerji ile belediye bütçesine önemli miktarda gelir sağlanmış olacak. Santralin 2024 yılı Mayıs ayında faaliyetine başlaması planlanıyor.

5 Yili Degerlendiren Boyacioglu Daha Yapacak Cok Isimiz Var (4)Kültür Merkezi

Bizzat Bakan beyden aldığımız sözün takipçisi olarak Kazımkarabekir'e modern bir kültür merkezi kazandırdık. İlçemizin artık Kazım Karabekir Paşamızın adına yakışır donanımlı bir kültür merkezi var.

5 Yili Degerlendiren Boyacioglu Daha Yapacak Cok Isimiz Var (1)Elektronik Denetleme Sistemi

Karaman Konya karayolunun Kazımkarabekir ilçemiz sınırlarında kalan kısmında sıklıkla meydana gelen trafik kazalarını Elektronik Denetleme Sistemi ile neredeyse sıfıra indirdik. Önceliğimiz elbette insan hayatı. Fakat bunun yanında sistem sayesinde belediyemiz önemli bir gelir kapısına da sahip oldu. 

5 Yili Degerlendiren Boyacioglu Daha Yapacak Cok Isimiz Var (10)Belediye Binası

İlçemizdeki halı sahanın yıprandığı için kullanılamaz hale gelen ve spor yapan gençlerin mağduriyetine yol açan branda çatısı ile belediye binasının yağmurda yaşta akan çatısını İller Bankasından kullandığımız 500 bin TL'lik kredi ile baştan aşağı yeniledik ve sorunları ortadan kaldırdı.

Programa katılan basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Boyacıoğlu, öğle yemeğinde Kazımkarabekir'in yöresel yemeği olan şebit ekmekli pilav ikram etti. Program belediye önünde hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: R. Rüzgar Yel