Ziraat Odası Başkanı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde; çiftçimizin girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı açıklanan fiyatın yeterli olmamasından dolayı bölgemizde üreticilerimizin %50'ye yakınının üretimi bırakacağını açıklamıştık.

Yapmış olduğumuz açıklama sonrası Türk Şeker Tarımsal Üretim Daire Başkanı Sadık Serhat, Müdür Yardımcısı Candan Özdemir, Gurup Başkanı Ekrem Polat, Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Yıldıray Özbay, Ziraat Müdürü Abdullah Yurddaşer Odamızla irtibata geçerek, Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanı Muammer Harmandar ve Bölge Şefliği personelinin katılımıyla pancarın sorunlarını konuştuk.

Bölgemizde pancar ekiminin devam edilebilmesi için şartların iyileştirilmesi gerektiğini belirttik.

Öncelikle

-Pancar Avans fiyatının erken açıklanması

-Avansların artırılması

-Küspe piyasa şartlarında oluşan fiyatlara göre güncellenmesi

-Kantarlarda polar ölçümleri yapılması

-Pancar paralarının erken ödenmesi

-Hasat zamanı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi

-Fabrika Kapasitesinin artırılması ve revizyon yapılması olmak üzere Üreticilerimizin Sorunları ile ilgili taleblerimizi ilettik.

Sadık Serhat ve Ekibi taleplerimizi not alarak çalışmalar yaparak bölgede pancar üretiminin sürdürebilmesi için gerekli çalışmalar yapılacağını bildirdiler kendileri yapmış oldukları ziyaret ve sorunlarımıza göstermiş oldukları ilgi alaka için teşekkür ediyoruz.”