Karaman'da Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri “Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe” anlayışı ile farklı mekanlarda Yunus Emre'nin şiir ve ilahilerini seslendirerek bir klip çekti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi sebebiyle Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri Karaman’da Yunus Emre Camisi ile Türbesi, Yunus Emre Evi ve Yunus Emre Ortaokulunda, Yunus Emre'nin şiir ve ilahilerini seslendirdi. Çekilen görüntülerden 23 dakikalık klip oluşturuldu.

Okul Müdürü Ali Köktaş, AA muhabirine, 2021 yılının Yunus Emre Yılı ilan edilmesinin ardından klip oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.

Okul öğretmenlerinin oluşturduğu koro ile ilahilerin söylendiğini aktaran Okul Müdürü Ali Köktaş, "Projede Yunus Emre'yle ilgili şiirler ve ilahiler öğretmenlerimiz tarafından okundu. Yunus Emre'yle ilgili ilimizde bulunan mekânlarda bu ilahi ve şiirler okunarak kayıt yapıldı. Ardından bu kayıtlar klip haline getirildi." dedi.

Projede yer alan Türkçe öğretmeni Esra Menteşoğlu Eren de klip çalışmasının yaklaşık 2,5 ay sürdüğünü belirtti. Mesai haricindeki vakitlerde çekimlerin yapıldığını dile getiren Eren, “Yüzyıllar öncesinden bugüne, bizlere miras kalan eserlerinden Yunus Emre'yi, özünü ve sözünü gönlümüzü açarak anlama ve anlatabilme gayretinde olduk. Sürecin sonunda güzel bir çalışma ortaya çıkmış oldu.” dedi.

Eren, çekimlerin farklı mekânlarda yapıldığını vurgulayarak "Yunus Emre'nin gelip geçtiği mekânlarda, okulumuzun hemen yanında bulunan Yunus Emre Evi'nde öğretmen arkadaşlarımızla şiirler seslendirdik. Yine Yunus Emre Camisi ve türbesinde öğretmen ve yöneticilerimiz Yunus ilahilerini seslendirdi. Hazırladığımız kliple Yunus Emre'yi yâd edebilmişsek ne mutludur bize. Bizim için farklı bir deneyim oldu. Bu çalışma, geleceğimize bırakacağımız bir miras. Bizler için güzel bir anı, öğrencilerimizi de teşvik edecek bir çalışma olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan video linki : Karaman Yunus Emre Ortaokulu “Bizim Yunus” u Anıyor - YouTube