İl Divanda Konuşma yapan İl Başkanı Taşkıran; İşçiye, Memura, Emekliye Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük zammını veren Erbakan Hocamızdır. Verdiğimiz maaş zamlarının acısını halkımızdan çıkarmadık, bizzat kendi öz kaynaklarımızdan çıkardık ve verdik.

Halkımız Erbakan Hocamızı, fikri, görüşü ne olursa olsun hayırla yâd ediyor. Yeniden Refah Partisi ile Dr. Fatih Erbakan Bey halkımızla iç içe çalışıyor. Yine biz geleceğiz ve o zaman işçi, emekli, memur, asgari ücretli parayı koyacak yer bulamayacak İnşaallah. Hırsızdan, arsızdan, rantiyeciden ve hortumcudan alıp, daha evvel yaptığımız gibi halkımıza vereceğiz.” dedi.

İl Sorumlusu Kaya; “Hedefimiz sadece Türkiye değil tüm insanlığın REFAHIDIR.

Yeniden Refah Partisi olarak ve Milli Görüşçüler olarak sadece Türkiye için değil tüm insanlığın kurtuluşu ve refahı için çalışıyoruz ve asıl hedefimiz adaletin, refahın, huzur ve barışın hâkim olduğu yeni bir dünyanın kurulmasıdır. Kendileri dışında tüm insanlara düşman olan, tüm insanlığı kendilerine köle yapmak isteyen bir avuçluk imtiyazlı zümrenin planları, hedefleri ve bunlar doğrultusunda oynadıkları oyunlarla ilgili uyarı vazifelerini de yapmak durumundayız. Covid-19 sürecinde kamuoyuna uyarılarda bulunduk, bu konuda yapmış olduğumuz açıklamalar sadece Türkiye’de değil, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere tüm dünyada ses getirdi. Bunun öncesinde, İstanbul Sözleşmesi karşısında parti olarak verdiğimiz mücadele kamuoyunun malumudur. Her iki konuda da imtiyazlı zümrenin, küresel güçlerin fazlasıyla tuzu-biberi olduğunu delilleriyle ifade ettik. Bugün de gündemimizdeki "Paris İklim Anlaşması, 2015 yılında yapılan müzakereler sonrasında 196 ülke tarafından kabul edilmiş ve Türkiye tarafından 22 Nisan 2016'da imzalanmıştı. Ancak Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanının en son ABD ziyaretine kadar anlaşmayı onaylamamıştı. Bu ziyaret sonrası anlaşma bu ay TBMM Genel Kurulu’na getirildi ve muhalefet partilerinin de “evet” oylarıyla onaylandı. Tıpkı İstanbul Sözleşmesi’nde olduğu gibi, Hükümet ve Muhalefet bir olup, tarihin en hızlı oylamalarından bir tanesini yaparak, bu sözleşmeyi de TBMM’de firesiz ve şerhsiz şekilde onayladılar.

Paris İklim Anlaşması”nı dünyaya dayatanlarla, “İstanbul Sözleşmesi” ile Türkiye'de ve diğer ülkelerde sinsice eşcinselliği yaygınlaştırmak ve aileyi yıkacak her türlü yasayı çıkarmak için uğraşan mihrakların aynı olduğunu vurgulayan Erbakan, "Sözde “kadın haklarını savunmak”, “kadına yönelik şiddeti önlemek” gibi kimsenin karşı çıkamayacağı ve toplumun benimseyeceği birtakım söylemleri İstanbul Sözleşmesi’nin asıl maksadına kılıf yaptıkları gibi, bu iklim sözleşmesini sunarken de asıl amacı gizleyerek tüm insanlığı manipüle etmektedirler; “Küresel ısınmayı engellemek, atmosferi, havayı, suyu ve toprağı korumak” gibi birtakım güzel cümlelerin altına, asıl planlarını profesyonel bir şekilde gizlemektedirler.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Ekim Ayı İl Divan toplantısı birim ve ilçe başkanlarının raporlarını sunmasıyla son buldu.