Bugüne kadar bu köşelerden yazmış olduğum yazılarım tarih, kültür, ekonomi, sanat ve müzik gibi değer verdiğimiz konuların aydınlığı olduğu kadar karanlık ve isteklilikler dolu yazılarımdı.

Bugünlerde havaların da yavaş yavaş ısınması ile şehrimde (Karaman) yollarda ve sokaklarda yürüyerek bazı yapılması elzem olan konuları işleri gördüm ve yazarak bilgilendirmek isteği ile de olsa kırıcı olmama ve bir dargınlıklara sebep olmaması dileğiyle başlıyorum ve yazıyorum. Belediyemizin çalışmalarını zaman zaman yerli gazetelerden okuduğum gibi kendi gözlemlerimde var ve bunlara şahit oluyorum. Bir konuyu burada kaleme alıyorum bunda bir sitem değil, bir eleştiride değil çalışmalarının nasıl yapıldığı bilgilerinin alınması maksadı ile vatandaşın aydınlanmasıdır.

Gelelim konuya; yağmur sularının akıntı yollarının ve kanallarının yapımı ve de kaldırımlar meselesidir. Yer mi Kazım Karabekir Paşa Caddesi ile kesiştiği yerden birinci istasyon caddesi pancar kavşağı güzergahını kapsayan yağmur suyu ve yolun her iki tarafının kaldırımlarıdır. Burası için şahsen kendim belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve encüm üyesi kişilere defalarca aktardım mesele ihale usulü ile yapılacağı ifade edildi. Bir yılı aşkındır yapılmayan bu çok işlek işlek yolun çökmesi mi gerekiyor yada kaldırımda birinin ayağı takılarak kaza mı geçirmesi gerekiyor?

Gelelim ikinci sorunumuz. Taşıma ve trafik. Belediyemizin Allah razı olsun bizler için yaptığı taşıma imkanlarına şükrediyoruz. Amma otobüs şoförlerinin servislerini tam saatinde tamamlamaları ile süratli gidiş, tehlikeli fren yapışları ve kalkışları bil hassa yaşlıları ve çocukları otobüsler içerisinde çalkalayıp duruyor. Onlar haklı bizde haklıyız. Otobüslerin dönemeç noktalarına sağlı sollu yapılan parklarda şoförlerimizi hakikatençok zorluyor bu kavşaklardaki oto park etmelerinin önlenmesi de gözlemlerimdendir. Yine belediyemizden görerek istediklerimden biriside gıda kontrollerinin nasıl yapıldığı ve sağlık kurallarının daha sık yapılmasıdır. Örneğin İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan posta hanelerin Ramazan ayı boyunca ve sonrası da vitrin camları açık çeşitli tatlılar koyup satış yapılıyor. Yoldan geçen vasıtaların tozları, yakıt kokuları, rüzgarın tozları ne oluyor bilmiyorum. Ekmeklerin kaldırım üzerindeki dolaplarda değil iş yerinin içerisinde olması sağlık yönüdür derim.

Gazipaşa Caddesi (Ayakkabıcılar) ve ona komşu olan diğer küçük sokakların yer döşemeleri kar ve yağmurdan çürümüş toz halinde yenilenmesi ve bu çevredeki blok kaldırım taşları da çok oynak ve su olduğu zaman ayağımla bilmeyerek basarsanız üst baş kalmaz.

Yıllardır söyledim ve yazdım sokak başlarına sokak isimlerinin ve numaralarının yazıldığı yazıların yapılması gibi şimdilik görüşelim.

Bütün bunlara rağmen çalışmıyor değil çalışılıyor, başarılıyor takdir ediliyor ve seviniyoruz amma bu işlerde olsa daha da çok seviniriz.