Futbolla aramız nasıl, Karaman Belediyespor ile bağımız var mı, Karamanlı olmak gibi meselemiz var mı ? Bu sorulara olumlu- olumsuz farklı tonlarda herkesin bir cevabı elbet vardır. Önemli ve değerli olan, tek tek seslerin ortak ve yüksek bir sesle aynı şeyi söyleyip aidiyet duygusu ile şehrini ve değerlerini sahiplenmesidir.

2003-2004 sezonunda 3. Lig de ne uzayan ne kısalan Karamanspor nihayet 2. Lige yükseldi. İlkin sevindik, gururlandık. Fakat yazık ki, bir sonraki 2004-2005 sezonunda yabancısı olmadığı 3. Lige tekrar düştü. Kader ağlarını örmeye devam etti, yine bir sonraki 2005-2006 sezonunda BAL ( Bölgesel Amatör Lig) a düştü. Bu öyle bir düşüş ki; Guinness Rekorlar Kitabı’na müracaat edilse belki de dünyanın en hızlı düşen takımı ünvanını alırdı. BAL Liginde uzun yıllar boyunca hedefsiz oynayan Karaman Belediyespor, nihayet 2019-2020 sezonunda düştüğü 3. Lige tekrar yükseldi. Bu başarıda; Karaman’ın il olmasında büyük emekleri olan eski devlet bakanımız sayın Işın Çelebi ve Belediye Başkanımız sayın Savaş Kalaycı’nın yoğun temasları neticesinde elde edildiğini biliyor ve bu vesile ile en azından kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Fakat içinde bulunduğumuz 2021-2022 sezonunda il temsilcimiz Karaman Belediyespor da işlerin çok da iyi gittiğini maalesef söyleyemeyiz.

Yazar değilim, futbol yazarı da değilim. Ama tevatür olmasın, 50 yıldan fazladır Karamanspor ve Karaman Belediyespor’un torun sahibi sadık bir izleyicisiyim.

ÂCİZÂNE

Müsaade edersiniz hap şeklinde, hazır reçete kıvamında bir kardeşiniz olarak âcizâne tavsiyelerim olacak: Her şeyden önce futbol; istek, arzu, heves, heyecan ve hırs ve şevkle oynanır dedikten sonra: Temsilcimiz Belediyespor’a futbolcu yetiştirecek bir Belediyespor Genç ve Yıldız Takımları kurulmalı. Alt yapıda yetişenler takımın ilk 11’inde oynayacak iskeleti oluşturmalı, bunda ısrarcı olunmalıdır.

Teknik ve idari kadro sık değişmemeli, süreklilik esas olmalı.

Kenar yönetimi disiplinli, oyunu okuyan, taktik geliştiren, oyuna müdahale eden evsafta olmalı.

Takım kaptanı 11 kişiden birisi değildir. Lider özelliği olan, etkili, tatlı-sert takıma ağabeylik yapabilen, diğer unsurlarla iletişim kurma kabiliyeti yüksek özellikte olmalıdır.

Ara transfer döneminde ihtiyaç olan mevkilere takviye ile takım iyiden güçlendirilmelidir.

Tüm bu başlıklar geç kalınmadan yapılması şart olan konular. Yapılmazsa, dilemem ama bir alt küme kuyusuna düşmekten kurtulamayız. Üstelik düşen sadece takımımız değil; kurum olarak belediyemiz, başkan ve üyelerimiz, sanayimiz, taraftarımız, insanımız tüm Karaman olu

SPOR DESTEK İLE YAPILIR

Sorunların üstesinden gelmek zor olsa da imkânsız değildir. Üstelik şehrimiz ülkenin 20. büyük ekonomisine sahip. Günümüzde spor maddi imkânlarla yapılıyor. Zaman zaman: Destekten sanayiciler de (eğer doğruysa) bıktık- bıkmış diye kulağımıza gelir. Yörük sırtından kurban kesmek olmaz ama, insan çocuğundan bıkar mı? Bizi imkânsızlar içinde canla başla temsil etmeye çalışan çocuklarımızdan nasıl bıkarız? Değerli sanayicimiz; bırakınız birisinin- birilerinin harekete geçmesini beklemeyi, siz başlatın, arkanızdan başkaları mutlaka gelecektir. Ortak gücümüz 3. ligi değil 2. lige yeter. Bunu bilmeyen mi var. Hem çocuklarımız; şehiriçi, yurtiçi, yurtdışı varlıklılarımızın bakımsız çocuğu olamaz, olmamalı.

SPOR TARAFTAR VE SEYİRCİ İLE GÜZEL

Son olarak: Seyirci desteği çok yetersiz, heyecanımız yetersiz. Futbol heyecanla güzelleşir. Takım yenilince: Bir daha maça gelmeyeceğim diyenler var. İnsan elçilerini, temsilcilerini nasıl yalnız bırakır. Asıl yenilince geleceksin, iyiden sahipleneceksin. Ne acı, bazı maçlarda özel güvenlik, emniyet mensubu ve görevliler neredeyse seyirciden daha fazla.

Mâlum; bu sezon girişler bedeli mukabilinde. Bazı çocuk- genç taraftarların imkânsızlıktan maça giremedikleri şeklinde konuşmalara şahit oldum. Taraftar liderlerinden birkaç kişinin bilet gişesi yanında stant açarak az önce bilet alanlardan “Büyük Taraftan Küçük Taraftara Hediye” sloganı ile toplanacak bağışlar ile maça girmeleri sağlanabilir. Karamanlının bu noktada cömert davranacağından hiç şüphem yok. Futbolun içinde dayanışma da vardır.

Son sözüm Karamanoğulları Taraftar Topluluğu’na: Tribün liderlerinizden protokol tribünün her iki bölümüne birer ateşli temsilci tayin ederek tüm bölümler ile genel koordinasyonu sağlayınız.

Maçtan bir gün önce ve maçtan bir- iki saat önce gururla, heyecanlı fakat taşkınlık yapmadan konvoy düzenleyip şehirde heyecan yaratarak, Karaman Belediyespor’un Marşı ile Karamanlıyı maça davet ediniz. Futbol heyecan duyan ateşli seyirci ile oynanır.

Karamanlı; Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Konyasporlu olmadan önce Karaman Belediyespor’ lu olmalıdır.

Haydi Karaman, haydi Karamanlı, sen bunu yaparsın..!