Taşeli bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretlerde ilçe kaymakamlarıyla bir araya gelerek kentlerin mevcut genel durumu ve sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Işık, daha sonra Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinin mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Covid-19 ile mücadelenin ele alındığı toplantılarda Covid -19 ile yürütülen mücadelede verdikleri desteklerden ve katkılardan dolayı köy ve mahalle muhtarlarına teşekkür eden Vali Işık, salgınla mücadele etmenin en etkin yolunun aşıları tam ve zamanında yapılmasından geçtiğini belirterek bu sinsi ve görünmeyen düşmanla yürütülen mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için hep birlikte hareket edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmasında zor bir süreçten geçtiklerini ve uzun zamandır covid denilen bela ile mücadele verdiklerini hatırlatan Vali Işık, “Salgın ile ile mücadelede sizler elinizden geleni yapıyorsunuz. Sizlerin bu mücadelede çok büyük katkısı olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Sizlerden özellikle ricam bu mücadeleyi evlerinizde, köylerinizde, mahallelerinizde birebir sürdürmeniz. Halkımızın rehavete kapılmasının önlemeliyiz. Aşılama oranımızı yükseltmemiz lazım. Sizler yaşadığınız yerlerin sözleri dinlenen kişilerisiniz. Sizlerden özellikle istirham diyorum. Lütfen gerekirse kapı kapı dolaşın. Vatandaşlarımıza aşının önemini anlatın. Tabi ki kimseyi zorla aşı olmaya zorlayamayız ancak bilimsel olarak ta kanıtlandı entübe olan hastalarımızın yüze 90'ı aşısız olanlardan oluşuyor. Bunları da anlatırsanız aşı olmalarına yardımcı olabilirsiniz. Bölgenizde aşısını olmayan vatandaşımızın kalmasını istemiyoruz. Salgınla mücadelenin etkin olarak yürütülmesinde ve bu illetin toplumumuzdan sökülüp atılmasında maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesinin yanında en önemli koşulun aşıların zamanında ve tam olarak yapılmasından geçiyor. Bununla birlikte farklı nedenlerle de olsa bir araya toplanmaktan mümkün olduğunca uzaklaşmanın faydalı olduğunu düşünüyoruz. Sizlerin de desteğinizle hep birlikte başaracağız. Toplum olarak bu illetten halkımızın özverili ve duyarlılığı sayesinde kurtulacağız. Mücadelenin etkin olarak yürütülmesinde gösterdiğiniz özverili çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantılar sırasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlarla Covid-19 ile yürütülen mücadele konusunda muhtarlar bilgilendirilirken toplantıların devamında İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından Taşeli Bölgesinde yürütülen çalışmaları içeren bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde geniş katılımlı gerçekleştirilen muhtarlar toplantısının sonunda Covid-19 ile yürütülen mücadelede verdikleri destek ve katkılardan dolayı Vali Mehmet Alpaslan Işık ve il protokolü tarafından muhtarlara başarı belgeleri verildi.