03 Şubat 2023 Cuma günü saat 10.30’da Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi adına kurum yetkililerince sunumların yapıldığı programda Karaman ilinde 3 bin 767’si özel, 3 bin 872’si açık öğretim ve 47 bin 759’u resmi devlet okulu olmak üzere toplamda 55 bin 398 öğrencinin eğitim gördüğü belirtildi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelenin etkin bir şekilde yapılmasında kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun son derece önemli olduğunu belirten Karaman Valisi Tuncay Akkoyun konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklar başlığı altında sıralayabileceğimiz teknoloji, alkol ve yasaklı madde gibi bağımlılık yapan maddelerden uzak tutulması anlamında sadece okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize değil aynı zamanda okul aile birliklerimizin de desteğine ihtiyacımız var. Sizlerin gördüğü farklı bir davranış, garip bir durum olursa bunları bizlerle paylaşmaktan hiç çekinmeyin. Bağımlılıkla mücadelede öğretmenlerimiz öğrencileri ile çok yakın diyalog kurup çocuklarımızı çok yakından takip etsin lütfen. Öğretmenin sınıfında bulunan bir öğrencisinin o dönem evde bir problemi olabilir ya da öğrenci o dönem ekonomik olur, sosyal olur herhangi bir sorun yaşayabilir. Çocuklarımızın sıkıntı yaşadıkları dönemde en azından konuşabilecekleri öğretmenlerinin ve ailelerinin olması onların dışarıdan zarar görmesini önleyecektir. Siz değerli eğitimcilerimizin çok emek verdiklerini görüyoruz. Ancak bu noktada sadece öğretmenlerimizden değil, okul aile birliklerimizden biraz daha fazla destek istiyoruz.”

“Geleceğimizi Karartmaya Hiç Kimsenin Hakkı Yok”

“Bağımlılıkla ilgili her türlü şeyi çocuklarımızla temas ettirmek isteyen her kim olursa olsun kesinlikle merhamet etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.” diyen Vali Tuncay Akkoyun konuşmasının devamında “Çocuklarımıza bu amaçla yaklaşabilecek olan kişilere kolluk kuvvetlerimiz en sert şekilde müdahalede bulunmaktan kaçınmayacak oldukları gibi bizler de bu kişilerin en ağır cezaları almaları hususunda elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kimsenin bu konuda şüphesi olmasın. Salonda bulunan kolluk kuvvetlerimize bir kez daha bu hatırlatmayı sizlerin huzurunda yenilemek istiyorum.” dedi.

Kimi zaman okul idarecilerinin kimi zamansa okul aile birliklerinin yaşamış oldukları sorunları paylaştıkları programda Karaman’da 249’u resmi 33’ü özel olmak üzere toplamda 282 okulun olduğu ve 3 bin 445 öğretmenin devlet okulunda 481 öğretmeninse özel okulda görev yaptığı belirtildi. Haber: Senem Yavuzaslan