Geçtiğimiz günlerde Karaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen ve tesisler için istenilen yerin kamuoyunda rant sağlanacağı yönünde yanlış bir algı yönetiminin propagandasının yapıldığını belirten Karaman Futbol Kulübü Yönetimi Onursal Başkanı Mehmet Ali Han’ın sessiz çığlığına Karaman Valisi Tuncay Akkoyun duyarsız kalmadı.

Karaman Futbol Kulübünün kendisinden önceki Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’tan yer tahsisi için talepte bulunduklarını göreve geldiği günden beri kendisine yer konusunda her hangi talebin yapılmadığını belirten Vali Akkoyun Karaman Futbol Kulübüne her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bu işlemlerin sabah müracat ettim ertesi gün başvurum kabul oldu, al hayrını göre şeklinde ilerlemediğini belirten Vali Akkoyun “İlla ki talebin bir resmi prosedör üzerine oturması gerekir. Sizden sonra gün içerisinde ilgili kurum müdürümüzle bir araya geleceğiz. Kiralama yoluyla mı, tahsis yoluyla mı alan verilecek bunu netleştireceğiz. Somut atılan bir adım olmamasına rağmen biz somut adım atılması için taşın altına elimizi koyacağız. Muhtemelen ya bugün ya da yarın kulüp yöneticilerimizle bir araya geleceğiz. Konu Karaman olduğu sürece biz her türlü kolaylığı sağlayacağız. Ben sporun içerisinden gelen bir insanım. Benim özel bir ilgi alanım. Hadi bunları geçin Karaman Karaman Futbol Kulübü ile temsil edilecek. Bizim sporda Karaman’ın yüzü, gururu olacak Karaman Futbol Kulübüne destek vermememiz mümkün değil. İstenilen alan üzerinde belli tahsisleri olan bir alan. Satışta olan bir alan değil. Üzerindeki pürüzlerin kaldırılması gerekiyor. Sonrasında kiralama mı olacak, tahsis mi olacak bunların şartları neler olacak onun kararı verilecek. Pürüzlerin kaldırılması karar alınması bir hafta on günlük bir süreyi alır. Bizim vermeyi plandığımız yer bugün başlansa bu sezona yetişmeyecek bir yer. Şu an bu durum Karaman Futbol Kulübünün hazırlık yapmasına mani bir durum değil. Önümüzde 1,5-2 aylık bir süre var ve bu tesisler bu sezona yetişmeyecek.”

İstenilen yerin Milli Emlak’ta olan üzerinde tahsis olan bir yer olduğunu sözlerine ekleyen Vali Akkoyun konuşmasında; “Öncelikle bu tahsisin kaldırılması gerekiyor. Bu tahsis kalktıktan sonra başka prosedürler var. Bu bir yerdeki şahsın arazisini sana verdim, hadi notere gidelim senin olsun demek değil. Konu Karaman Futbol Kulübü ve biz bu süreci hızlandıracağız. Biz olaya kamu yararı olarak bakıyoruz. Mevzuat dahilinde işler yavaş yürüyecek şeklinde bir bakış açımız yok. Yeni statdaki koltukların rengini bile Karaman Futbol Kulübüne sorduk. Bu bile bizim iletişime açık olduğumuzun bir göstergesidir. Bu üç alternatiften hangisini istersiniz diye sormamız bile büyük bir nezakettir. Karaman Futbol Kulübü şehrin gururudur. Süreç işliyor ve sürecin en kısa süre içerisinde tamamlanması için idare olarak elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. Haber: Senem Yavuzaslan