Artış gösteren grip vakalarıyla birlikte vatandaşlar Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servis bölümünde yoğunluk oluşturmaya başladı. Karın ağrısı, mide bulantısı, yüksek ateş, öksürük ve halsizlik gibi şikayetleri bulunan vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde hastanenin acil servisine başvuruda bulunuyor.

Acil serviste yaşanan yoğunluktan dolayı Sarıveliler ilçesindeki 4 doktor İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine görevlendirilmesi yapıldı. Geçici süreyle görevlendirilen doktorların acil servisteki çocuk ve yetişkin polikliniklerinde mesai harcayacağı öğrenildi. 4 doktorun vaka durumuna göre görev sürelerinin uzayabileceği ve ihtiyaç duyulması halinde yeni doktorların da hastanede görevlendirilebileceği edinilen bilgilerin arasında yer aldı.

Öte yandan hastanede bulunan ek tedavi odalarının hizmete girmesiyle birlikte kan alma alanları da oluşturuldu.

Grip Vakalarına Karşı Maske Uyarısı!

Karaman’da olduğu gibi Türkiye genelinde de grip vakaları her geçen gün artıyor. Uzmanlar ise yaşanan artıştan dolayı vatandaşların özellikle toplu taşıma ve kalabalık ortamlarda maske takmalarının yanı sıra hijyen kurallarına da uymaları gerektiğini vurguluyor.