Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Namık Ak ile Genel Müdür Fatih Büyüksarıkulak’ın yanı sıra Rektör Danışmanı ve Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Savaş Sönmezoğlu, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aydın Rüşen ve BSK Tarım temsilcileri yer aldı.

İmza töreni öncesinde bir süre sohbet eden Rektör Namık Ak ve Genel Müdür Fatih Büyüksarıkulak, protokol ile ilgili detayları değerlendirdi. Görüşmenin ardından imza törenine geçildi.

Rektör Namık Ak ve Genel Müdür Fatih Büyüksarıkulak’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol, üniversite sanayi iş birliğini güçlendirmek üzere ortak programların düzenlenmesini öngörüyor.

“Üniversite-sanayi iş birliğine büyük bir önem veriyoruz”

Rektör Namık Ak, imza töreninin ardından şunları söyledi: “Üniversite ve sanayi iş birliğine büyük bir önem veriyoruz. Karaman’da faaliyet gösteren firmalarımızla yaptığımız ve yapacağımız bu tip iş birlikleri ilimize katkı sağlayacak ve ekonomimizi güçlendirecek adımlardır. Üniversitemizin alanında uzman akademik personeli ve teknik altyapısı ile sanayinin tecrübesini birleştiren protokolümüzün her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.