Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün “Gelin Tanış Olalım, Şehir Gezisi” etkinlikleri kapsamında düzenlediği günübirlik geziler üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisi eşliğinde devam ediyor.

Günübirlik düzenlenen gezilerde Merkez Karaman, Nefise Sultan, Hatuniye kız yurtları ile Piri Reis ve Karamanoğlu Mehmetbey erkek yurtlarında kalan üniversite öğrencileri Karaman Müzesi, Aktekke Cami, Manazan Mağarası, Taşkale, İncesu Mağarası ve Tartan Konağı gibi kentin birçok tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, Karaman’ın tarihi güzelliklerine yakından tanıklık etme fırsatı buldu. Eğitmenler ve gençlik liderleri eşliğinde düzenlenen programlarda bol bol fotoğraf çeken öğrenciler, günün yorgunluğunu ise gezi sonrası düzenlenen piknik ile attılar.

GSB Yurtlarında düzenlenen uyum programı etkinliklerinde öğrencileri sık sık ziyaret ederek, istek ve taleplerini dinleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “GSB yurtlarımıza bu yıl ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerimizin hem yurtlara hem de ilimize daha çabuk adapte olmaları farklı etkinlikler düzenliyoruz. Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yurtlarımızda birçok etkinliğimizi hayata geçirdik. Öğrencilerimizin boş zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri için birçok alanda açtığımız ücretsiz kurslarla onlara destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin çoğu ilk defa ilimize geliyor. Öğrencilerimizin ilimizi daha çabuk tanımaları için tarihi ve kültürel gezilerle eğitmenlerimiz ve liderlerimiz eşliğinde günübirlik geziler düzenliyoruz. Yurtlarımız için hazırladığımız etkinlik programlarıyla öğrencilerimiz dolu dolu bir yıl geçirecekler.”