Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin ile Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçiliği Katibi Agamuhammet Sahedov da hazır bulundu.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Namık Ak ile Büyükelçi İşankuli Amanlıyev KMÜ’de öğrenim gören öğrenciler hakkında bir süre sohbet etti.

Uluslararası öğrenci sayısını her sene artırdıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Üniversitemiz bünyesinde şu an 36 Türkmenistanlı öğrencimizle birlikte 612 uluslararası öğrencimiz eğitim görüyor. Üniversitemizin kapısı tüm dünyadan gelecek öğrencilerimize açık. ‘Farklılıklarımız zenginliğimizdir’ diyerek tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. En büyük temennimiz yabancı uyruklu öğrencilerimizin eğitimlerini üniversitemizde en iyi şekilde tamamlayarak memleketlerine döndüklerinde ülkelerine ve insanlığa en iyi şekilde faydalı olmalarıdır.” dedi.

Ziyaretin devamında Rektör Prof. Dr. Namık Ak ile Büyükelçi İşankuli Amanlıyev, KMÜ bünyesinde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Namık Ak ile Büyükelçi İşankuli Amanlıyev kendilerine başarılar diledi.

Hediye takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. Namık Ak ile Büyükelçi İşankuli Amanlıyev, öğrencilerle birlikte KMÜ sosyal tesislerinde yemek yedi.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, nazik ziyaretinden dolayı Büyükelçi İşankuli Amanlıyev’e teşekkür ederken, Büyükelçi İşankuli Amanlıyev de misafirperverlikleri için Rektör Namık Ak’a şükranlarını sundu.