Şube Başkanı Yunus Turan’ın açılış konuşması sonrası Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Halil İbrahim İncekara teklif edildi.

Yunus Turan açılış konuşmasında; Tarihi bir ocağın, tam 111 yıllık Türk Ocağının bir mensubu olmaktan gurur ve onur duyduğunu, bütün Türk Ocaklıların da bu mensubiyet duygusunda olduklarını bildiğini belirterek başladı sözlerine ve Karaman Türk Ocağı'nın tarihçesini anlattı. Ülkenin sorunlarını ve bunlara dair çözüm önerilerini ilgililere sunmaya, ülkenin ve devletin varlığına, birliğine ve bekasına karşı her görüşün, düşüncenin karşısında olma tavrını göstermeye devam edeceklerini, siyaset üstü bir kurum olma vasfını sürdüreceklerini, siyasi çekişmeler içerisinde taraf olmayacaklarını, bugün paramparça edilmiş Türk Milliyetçilerinin birliğinin bir mecburiyet olduğunu ifade etti. Kendi iç birliğini sağlayamamış insanların "Turan" ülküsünü gerçekleştirmelerinin mümkün olmayacağını söyledi.

“Ne kendi başımızı ne mensuplarımızın başını öne eğdirecek tek bir şey yapmadık, yapmayız” dedi ve böyle bir şey sezdikleri taktirde uyarmalarını ve bu uyarıların da dikkate alınarak düzeltileceğini ifade etti.

Birlik ve beraberlikten, vefadan bahsetti. "Acıları ve sevinçleri birlikte paylaşmayacaksak hiç yaşamayalım" dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürebilmesi için gönüllü ve fedakâr insanlara ihtiyaç olduğunu, gönüllü insanlar olmazsa bir çalışma yapılamayacağını, zaman zaman sıkıntılar yaşansa da Türk Ocaklılarda bu ruhun hiç sönmediğini gördüğünü söyledi.

Ülkenin yaşadığı genel sorunlarından bahsetti ve bu sorunlar karşısında fikirlerini açıkça dile getirmekten çekinmediklerini, söylemlerinin particilik anlamında bir siyasi nedenle söylenmeyip, Türk Ocağının tarihi birikim ve tecrübesi ile istişareler sonucu ülkenin daha iyi ve güzele gitmesi kaygısıyla yapıldığını ifade etti.

"Şimdi basında Yunus Turan güven tazeledi gibi haberler yapıyorlar. Böyle bir şey yok. Bu güven Türk Ocaklarına duyulan güvendir, bütün üyelerimize duyulan güvendir. Her bir üyemiz bir başkandır. Size sorarlarsa ne görevin var diye; 'ben Türk Ocağının başkanıyım' deyin, çekinmeyin. Böylesi bir dönemde bu Ocak’ta aynı havayı soluyor olmanız bile verdiğiniz mücadelenin ispatıdır. Her biriniz bir başkandır." dedi.

Önceki Valilerden birinin "Kaç üyeniz var?" sorusuna "250 bin Sayın Valim" dediğinde Vali'nin "Nasıl yani?" diye şaşırdığını, bunun üzerine kendisinin; Karaman'da yaşayan ve "Ne Mutlu Türküm Diyene!" diyebilen herkesin Türk Ocağının doğal bir üyesi olduğunu söylediğini, Sayın Valinin de kendisini haklı bulduğunu, onayladığını sözlerine ekledi.

Konuşmasının devamında Yeni Zelanda Başbakanının istifasını örnek verdi ve "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli olmadığımı biliyorum. Devam edersem, Yeni Zelanda'ya zarar vermiş olurum." dediğini bunun ne kadar onurlu bir hareket-tavır olduğunu ifade etti. Kendisinin de uzun yıllar Başkanlık görevini yürüttüğünü ancak yetersiz olduğunu gördüğü taktirde çekilmekten hiç tereddüt etmeyeceğini söyledi.

"Çocuklarınız bir gün bu ülke için ne yaptınız diye sorarlarsa, hiç tereddüt etmeden 'ben bir Türk Ocaklı olarak sonuna kadar mücadele ettim, yanlışa yanlış, doğruya doğru dedim, ülkemizin geleceği için çabaladım, dik durdum, yılmadım deyin." dedi.

"Her bir üyemiz seçilmiş üyedir. Her biri kıymetlidir. Zamanından, ailesinde, çocuğundan parasından fedakârlık yaparak bu çatı altında bir araya geliyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diyerek Genel Kurulun ilimize, ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Divan Başkanı Halil İbrahim İncekara, Genel Kurulun Türk Milletinin ve ülkesine hayırlı olması temennileri ile gündem maddelerine geçildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu raporları, tahmini bütçenin okunarak ibra edilmesinin ve oy birliği ile kabul edilmesinin ardından tek listenin katıldığı seçime geçildi...

Divan Başkanı genel kurullarda bir yanlışlık yapıldığını "Asil Liste" yazıldığını, bunun doğrusunun Asıl Liste olması gerektiğini belirterek bir yanlışı düzeltti. Oylama sonucu oy birliği ile yönetim seçildi.

Dilek temenniler bölümünde söz alan Şube Başkanı Yunus Turan "Bir kişi tek başına bir şeydir. Bir başarı bekleniyorsa, iyi şeyler yapmak için birlikte yapmak önemlidir. Zaman zaman sorunlar yaşadım ancak arkadaşlarım destek oldular bu sorunları aştım. Biz bir aileyiz ve büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde daha güzel şeyler yapacağımızı biliyorum." diyerek tüm üyelere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti, yeni oluşan yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine seçilen üyelere başarılar diledi.

Dilek ve temenniler bölümünde Mestan Karabacak üyelerin gençleştirilmesi talebinde bulundu.

Yunus Turan; Hiç gelmeyen, kendisinin dahi görmediği üyelerin olduğunu bulunduğunu, bununla ilgili çalışmaları da birlikte yapmaları gerektiğini bildiğini, ilk olarak üyelerle ilgili bir çalışma yapmaları gerektiğini söyledi. Esasen Ocak’ta faaliyet yapmak için Ocağın üyesi olmasının da bir zorunluluk olmadığını belirtti.

Ocağın bir yer meselesi olduğunu, Türk Ocağına yer verme konusunda ilgililerin gereken hassasiyeti göstermelerini beklediklerini belirtti. Yer konusunda yaptığı açıklamada, Karaman Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunda Karaman Türk Ocağının sağladığı katkıyı ifade etti. THK'dan bu hususta talepte bulunduklarını ancak olumlu bir cevap alamadıklarını söyledi.

Divan Başkanı Halil İbrahim İncekara yaptığı konuşmasında; önceki yönetimi takip ettiklerini ve başarılı güzel faaliyetler yaptıklarını, yeni yönetimin de artırarak devam ettirmesi temennisiyle hayırlı olsun dileklerini bildirdi.

İlk toplantısını yapan yeni yönetim görev dağılımı yaparak görevine başladı.

GENEL KURUL SONRASI YAPILAN GÖREV DAĞILIMI İLE OLUŞAN YÖNETİM:

YÖNETİM KURULU

Başkan : Yunus TURAN

Başkan Yardımcısı : Ali TÜRKOĞLU

Sekreter : Musa Kazım OĞUR

Muhasip : Fatih UYSAL

Üye : Adem DUYAR

Üye : Ahmet Hamdi KÜLAHÇI

Üye : Recep ŞEN

Üye : Sami KARAGÖZ

Üye : Mustafa DANIŞ

Üye : Ali AVCI

Üye : Durmuş ÖZSOY

Üye : Ufuk Serdar AKALIN

Üye : Durmuş Ali ŞEN

Üye : Tahsin KARATAŞ

DENETLEME KURULU

Başkan : Mehmet DALKILIÇ

Üye : Celal ARSLAN

Üye : Mestan KARABACAK

Üye : Ziya HOTAMIŞLI

Üye : Hamdi SEZER

Üye : Alaattin AYDIN