2012 yılında Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Sami Güçlü'nün öncülük ederek başlattığı Yazar Okumaları projesi kapsamında Sakarya Üniversitesinde 12 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen ve Karaman dahil 35 ile yayılan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlattılar.

Çevrim içi gerçekleşen programda selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Anadolu Mektebinin öğrencilerin hayatında derin izler bıraktığını söyledi. Öğrencilerin yazar okumalarıyla birlikte büyük gelişimler kaydettiğini dile getiren Çalışkan bu durumun kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Mehmet Çalışkan, “Anadolu Mektebi uzun bir yol ve bu yolda öğrencilerimiz yol alırken birbirinden değerli yazarlarımızın hayatlarını, eserlerini öğrenme fırsatı buluyorlar. Öğrencilerimizin Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlatacak olmaları da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu yolu öğrencilerimize ve bizlere açan değerli hocamız Sami Güçlü Bey’e, emeği geçenlere ve Mehmet Akif Dedelerini anlatacak öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan'ın selamlama konuşmasının ardından İstiklal Marşımızın Millî Marş olarak kabulünün 100. yılı dolayısıyla yapılan Mehmet Akif Ersoy okumaları kapsamında Karaman Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri Hayrunnisa Şahin, Şevval Nisa Siyah, Ayşe Nergiz Sayalan, Dila Karakaş ve Burak Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ve eserlerinin ele alındığı panele geçildi.

Panelist öğrencilerin sunumlarının ardından program, Sami Güçlü’nün değerlendirme konuşmalarıyla devam etti. Öğrencilerin dilinden Mehmet Akif Ersoy’u dinlemenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Sami Güçlü, “Asım’ın sembol ismi olan Mehmet Akif’le ilgili öğrencilerimiz bir sunum yaptılar. Üniversite öğrencilerimizle yaptığımız geçmiş programlarda öğrencilerin Akif’in tanıma oranının maalesef çok düşük olduğunu gördük. Gerçekten Akif’i milletimiz çok seviyor fakat onun örnek alınacak kişiliği, insani yönleri, sporcu yanı, dostluğu ve fikirlerini bilmeden sözlü kültüre dayanarak kulaktan dolma bilgilerle tanıyoruz. Anadolu Mektebi öğrencilerin kazanmalarını arzuladığımız ilkeleri vardır. Öğrencilerimiz projeye dâhil olunca onların bu ilkeleri benimsemesini istiyoruz. Çalışkan olmak, büyük ideale sahip olmak, aileye önem vermek ve doğru sözlü olmak gibi ilkelerin Akif’in hayatında tamamını görebilirsiniz. Onun için Mehmet Akif’i daha yakından tanımalıyız. Bugünkü sunumlarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin Anadolu Mektebi yazar okumalarında inanıyorum ki daha da ileriye gidecekler.” diyerek değerlendirmelerde bulundu.