18 Şubat 2020’de ihalesi yapılan 364 konutun bulunduğu TOKİ 6. Etap konutlarının teslimat belirsizliği sürüyor. 364 konuttan oluşan bu yeni yaşam alanı için hak sahibi insanlar, evlerinin biran önce teslim edilmesi için yetkililere hergün, TOKİ ve CİMER üzerinden yazılar yazıyor. Özellikle açılacak olan okullarda kargaşa yaşanmaması adına evlerin biran önce teslim edilmesini isteyen vatandaşlar sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya geldi. Yunus Emre Mahalle Muhtarlığı önünde bir araya gelen hak sahipleri, evlerinin teslimatı konusunda KGRT Karaman Gazetesi aracılığı ile yetkilerden destek istedi.

Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Durmuş Ali Yumru, hak sahipleri vatandaşları dinleyerek KGRT Karaman Gazetesine açıklamarda bulundu. Yumru, “Yunus Emre Mahallemiz sınırları içinde bulunan geçtiğimiz yıllarda temeli atılıp ve yapımı tamamlanan 6’ncı TOKİ’lerin teslimatı konusunda vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları karşılıklı olarak konuşarak fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah yetkililer kısa sürede yaşanan bu mağduriyeti çözerek teslimat tarihi konusunda açıklama yapar.” dedi.

TOKİ’nin 364 konutları için toplandıklarını söyleyen Şahin Uysal, “Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Durmuş Ali Yumru’ya bizleri burada bir araya getirdiği için teşekkür ederim. 6. TOKİ’nin teslimatı ile ilgili yetkililerden bilgi alamadık. Mağduriyetimizi dile getirmek amacı ile burada toplandık. İhale başlama tarihi yüklenici firma tarafından asılan levhada 510 gün geçmesine rağmen teslim tarihi ile ilgili bilgi alamıyoruz. TOKİ ile firma arasında olan net tarihi alabilmemiz için buradan sizlerin aracılığı ile yetkililere seslenerek bize destek olmalarını istiyoruz.”

TOKİ 6 konutlarında teslimat konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve mağdur olduklarını dile getiren Hüseyin Göçer ise, “Buradaki insanların çoğu kirada oturuyor, ev sahipleri ile tartışıyor 7. Etap TOKİ bizim evlerimizden önce teslim oldu. 8. Etap TOKİ’yi yapıyorlar, bitmek üzere. Burada bir çok vatandaş kirada oturuyor. Ben 5 bin lira verip kömür aldım. Sizlerin aracılığı ile yetkililerden TOKİ 6 konutlarının teslimatı ile ilgili bizlere yardım etmesini istiyoruz.”