Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, yaptığı açıklamada, “Karaman Ticaret Borsası’nın TÜRİB piyasalarında işlem hacminde Türkiye de ilk 3 borsa arasında olduğunu belirterek, daha güçlü bir borsa için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yeni nesil borsacılık anlayışı olan Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) sistemi ile; elektronik ürün senetleri ve vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yapılarak tarım müstahsilleri ve tüketicilere sağlıklı ve gerçekçi fiyattan işlem yapılan, uluslararası elektronik platform yaratarak gerek tarım sektörünün gerekse ülkemiz ekonomisinin istikrarlı büyümesine destek olarak, kayıt altına alınmış tarım piyasaları oluşturmak hedeflenmektedir.

Bu hedefler doğrultusunda da acentesi ve ortağı olduğumuz Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) çatısı altında, Karaman Ticaret Borsası’nın tarihindeki en büyük yatırımı olan Karaman Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ’nin inşaatı planlandığımız şekilde devam ediyor.

Allah izin verirse 2022 yılı hububat sezonuna inşaatımızı tamamlayıp, Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depo tesisimizi üreticilerimizin ve üyelerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz.

Genel Kurulun TÜRİB camiası ve tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.