Her konuşmasında insanlardan maddi değil manevi anlamda bir katkı beklediklerini ifade eden Karaman Futbol Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Han tesislerin kamuoyunda Han ailesinin kişisel bir mal varlığı edinimi gibi algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Vali Hakkı Teke Ormanı yerleşkesinde bulunan ve BİFA Bisküviye hatıra ormanı olarak tahsis edilen 230 bin metrekarelik alan hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Han konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Değerli büyüğümüz Karaman sevdalısı Necati Babaoğlu abimiz kendilerine tahsis edilen hatıra ormanını Karaman Futbol Kulübüne devretmek istemesine rağmen bürokratik engeller bir türlü aşılamıyor. Nedeni de belli bir kesimin yanlış algı ile kamuoyunu yanıltmaya çalışması. Biz bu alanı kendi şahsımız için değil Karaman Futbol Kulübüne ait kalıcı bir tesisin kazandırılması için istiyoruz. Biz bize bu alanı parasız verin demiyoruz. Özellikle şunu yapacak olduğunuz haberlerde vurgulamanızı rica ediyorum. Biz kiralama yoluyla Karaman Futbol Kulübüne tahsis edilecek olan alanda yapmayı istediğimiz tesisin yapımında hiç kimseden bir lira talebimiz olmayacak. Bu alanı Karaman’ın marka değeri yapacak olduğumuz Karaman Futbol Kulübünde oynayan futbolcularımızın, alt yapıdan yetiştirecek olduğumuz gençlerimizin çocuklarımızın, alt yapıda yer alan diğer alt spor dallarının kullanacak olduğu bir tesis olarak yapacağız. Karaman Valimiz sayın Tuncay Akkoyun’dan, milletvekillerimizi sayın Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Av. İsmail Atakan Ünver’den, AK PARTİ-MHP-CHP ve diğer siyasi parti temsilcilerinden bizlerin bu talebine destek vermelerini istiyoruz. Hepimiz birlikte güçlüyüz. Ve inanıyorum ki bir olunca Karamanspor Futbol Kulübü ve şehrimiz hak ettiği güzelliklerle sadece ülkemizde değil biraz iddialı olacak ama tüm dünyada anılacak. Ben olsun Başkanımız Süleyman Han olsun her zaman bu takıma maddi manevi anlamda katkı sağlayan Belediye Başkanı sayın Savaş Kalaycı başta olmak üzere tüm eski başkanlarımıza ve yönetimlere teşekkürü bir borç bilirim.”

“Bugün Yeni Bir Sayfa Açıyoruz”

“Bu dönemden önce bize hizmet veren değerli hocalarımızın ve teknik ekiplerinin yaptıkları büyük hizmetlerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün burada yeni bir sayfa açıyoruz. Başarılı olmak istiyorsak profesyonel olmak, zeki olmak, kaliteli olmak mecburiyetindeyiz. Hele hele kesinlikle profesyonelliğe geçmemiz için bunlar lazım. Karaman Futbol Kulübü bu profesyonelliğe ya geçecek ya geçecek. Buna herkes emin olsun Allah’ın izniyle. Bunun için için bütün engellere takılmayacağız. Bugün ne kadar az hata yaparsak ben inanıyorum ki o kadar başarılı olacağız. Futbolda da durum böyledir. Karaman için gece gündüz inanın çalışıyoruz. Ekibimle beraber gecemizi gündüzümüze katıp az hata yapmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Başarı birlikte olan bir şeydir, tek başımıza biz bir futbol kulübü yönetiyoruz. Biz hiçbir şeyi siz basın mensuplarının ve halkımızın desteği olmadan başaramayız. Eğer başarı istiyorsak hep beraber birbirimize güveneceğiz, birbirimize destek olacağız birlikte hareket edeceğiz. Malzemecisinden hocasına bütün seyircisine kadar herkesten manevi anlamda bu desteği bekliyoruz. Sizlerin, halkımızın desteği olmadığı sürece de bir dakika durmam, ceketimi alır giderim.” Haber: Senem Yavuzaslan