Konuyla ilgili olarak Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Adını Karaman'ın Taşkale köyünden alan Taşkale Halısı, Karaman koyunundan elde edilen yünün dokuma tezgâhlarında dokunması sonucu üretilmekte ve ters ilmekle dokunan tek halı olma özelliğini taşımaktadır.

Taşkale ve çevresindeki dokumalar; teknik, desen ve renk bakımından oldukça zengin örneklerdir. Halının bordür ve dokuma göbeğinde 40’ın üzerinde geleneksel motif kullanılmaktadır. Köyde halı dokumanın dışında yastıklar, terke heybeleri, günlük kullanım için çanta ve seccadeler de dokunmaktadır.

Karaman'da halı dokuma sanatının tarihi, 11. ve 13. yüzyıllara kadar uzanmaktadır. Karamanoğlu Mehmet Bey, Osmanlı Sultanı I. Murat’ı Balkanlar’da kazandığı başarıdan dolayı tebrik etmiş ve ona adet olduğu üzere değerli armağanlar göndermiştir. Bu armağanlar arasında halılar da mevcuttur.

Valiliğimizce coğrafi işaret tescil çalışmaları kapsamında 27 yöresel ürünümüz için tescil başvurusu gerçekleştirilmiş olup, ilgili süreç devam etmektedir.” denildi.