“Karakalem”, “Yağlıboya” ve “Pastel” çalışmalardan oluşan 36 farklı resmin yer aldığı “Kadın” konulu sergi açılışı öncesi salondaki kadınların gününü kutlayan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı beraberindeki heyetle birlikte yapılan resimleri gezerek yapılan resimler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

“Kadın” konulu resim sergisi ile eş zamanlı başlatılan kokteyl sonrası defilenin yapılacağı alana geçen misafirler heyecanla sergilenecek kıyafetleri beklediler. Karaman Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze” defilesi “Yöreseller”, “Cumhuriyet Dönemi” ve “Karaman Şahsiyetleri” üç farklı alt başlıkla seyircilere sunuldu. Kılbasan, Yollarbaşı, Dinek, Taşkale, Kâzımkarabekir yörelerine ait kıyafetlerle sahneye çıkan mankenler daha sonra Cumhuriyet dönemi sonrası kıyafetleri giyerek geçmişe yolculuk yaptılar. Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ın kıyafetlerinin sergilendiği kısımda salonda alkış tufanı koparken defilen üçüncü ve son kısmında “Kimdir bu Karaman şahsiyetleri?” merakı yaşandı.

Karamanoğlu Mehmetbey, Yunus Emre, Piri Reis, Mümine Hatun ve oğlu Hz. Mevlana ve Kâzımkarabekir Paşa gibi Karaman şahsiyetlerinin yer aldığı üçüncü bölümün son sahnesi “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” sözlerinin sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk oldu. 10. Yıl Marşı eşliğinde sahneye çıkan manken dakikalarca ayakta alkışlanırken izleyiciler Karaman Belediyesi tarafından dağıtılan Türk Bayraklarıyla marşa eşlik ettiler.

“Geçmişten Günümüze” defilesinin sahne önü ve arkasında yer alanların takdiminin yapıldığı kapanışta sahneye çıkan görevlilerin isteğini geri çevirmeyen ve onlarla sahneye çıkan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı günün anısına aile fotoğrafı çektirdiler. Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı defile sonrası salondakilerin ve kendisini arayanların tebriklerini ve teşekkürleri kabul etti. Haber: Senem Yavuzaslan