‘Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Kurul başkanları, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Kulüp başkanları, teknik direktörler, futbolcular ile siyaset ve spor camiasının önde gelen isimleri de yer aldı.

Türkiye'nin futbolda da uzun ve renkli bir geçmişe sahip olduğunu çeşitli materyallerle ortaya koyan serginin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Her yaştan insanımızın spordan kopmamasını sağlamaya çalışıyoruz’

Türkiye'deki spor tesisi sayısını 1575'ten 5 bin 290'a çıkarttıklarını bildiren Erdoğan, her biri ayrı abide hüviyetindeki, seyirci kapasiteleri 10 binle 70 bin arasında değişen 36 stadyumla da futbolun görsel şölen vasfını tahkim ettiklerini vurguladı. Erdoğan, "Çocuklarımızı okul öncesinden başlayıp üniversite mezuniyetine kadar her aşamada spora yönlendirecek mekanizmaları güçlendiriyoruz. Ayrıca her yaştan insanımızın spordan kopmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Futbolun insan fıtratında var olan o görsel zevkini ve rekabet duygusunu tatmin ederken, dostluk iklimini de güçlendirecek her adımı bizzat destekliyorum." diye konuştu.

"Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"ni de bu doğrultuda önemli bir hizmet olarak gördüğünü belirten Erdoğan, serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından katılımcılarla sergiyi gezdi.