Diyarbakır'ın Fethi'nin 1383. yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-Bir-Sen tarafından ortaklaşa düzenlenen "Diyarbakır Fetih Marşı Güfte Yarışmasında Türkçe kategorisinde İbrahim Şaşma “Diyarbakır’ın Fethi” isimli eseri ile birinci oldu. Şaşma’nın birinci olan güftesi bestelenerek bu seneki Diyarbakır ilinde yapılacak olan fetih kutlamalarında kullanılacak

Şair Şaşma Antalya ili Alanya İlçesinde faaliyet gösteren Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) tarafından Alanya’nın 800’üncü Fetih Yılı nedeniyle düzenlenen öykü yarışmasında ise ikincilik ödülüne layık görüldü.

Şair Şaşma’ya son olarak Almanya’da faaliyet gösteren UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) Ar-Ge Birimi tarafından 21Şubat Dünya Anadili Günü dolayısı ile düzenlenen şiir yarışmasında da Ana Dilim isimli eseri ikincilik ödülüne layık görüldü.

KGRT Karaman Gazetesi olarak Şair ve Yazar İbrahim Şaşma’yı şehrimize taşımız olduğu bu başarıları adına tebrik ediyor, edebiyat yolunda kendisine yol açıklığı diliyoruz.