Baharın gelmesi, hava sıcaklıklarının artması ile arazilerde hummalı bir şekilde baharlık ekimler, ürün ilâçlamaları, bahçe bakım işlerinin başlaması ile üreticileri arazide, üretim alanlarında ziyaretler başladı.

İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Mesudiye, Demiryurt, Kılbasan ve Gökçe Köylerini ziyâret ederek ilk olarak köy muhtarları daha sonra ise üreticiler ile sohbet ederek üreticilere bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.

Yuvatepe Köyünde Mısır ekimi yapan üreticileri ziyareti sonrası Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi Kapsamında dağıtımı yapılan yonca ve macar fiği ekimi yapılan arazilerde incelemede bulunan İl Müdürü Şahinbaş, Hayvancılığın en önemli sorunlarından birisi olan kaba yem ihtiyacının karşılanması için ilimizde 3 projenin bakanlığa sunulduğu ve onaylandığını bu kapsamda 1. Projemizde 40.000 kg. Macar fiği tohumu, 2. Projemizde 13.000 kg. Yonca tohumu dağıtımının yapıldığını 3. Projemizde ise 2022 üretim sezonu için macar fiği ve Slajlık Mısır tohumu dağıtımı yapılacağını söyledi.