12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 09.30’da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SKS Sosyal Tesislerinde gerçekleşen basın toplantısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dursun Odabaş, Prof. Dr. Ercan Oktay, bölüm başkanları, idari kadro katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kuruluşundan bugüne geçen zamanda yapılan çalışmalar hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Ak konuşmasında üç yeni fakülte, yeni bölüm ve program müjdesi verdi. Rektör Prof. Dr. Ak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bölgenin taleplerini karşılamaya yönelik bir Ziraat Fakültesi kurmak; orta vadede ise Ziraat Fakültesi bünyesinde Bahçe Tarımı, Gıda İşleme, Zootekni gibi bölüm ve programları açarak öğrenci kabulünü sağlamak istiyoruz. Üniversitemizde medya ve iletişimle ilgili bölüm ve programları güçlendirerek orta vadede animasyon ve dijital tasarım uygulamaları konusunda yeterlik kazanmış bir İletişim Fakültesi kurmayı hedefliyoruz. Ayrıca yine üniversitemizin rekreasyon, turizm ve otelcilik, ağırlama ve ikram hizmetleri gibi bölüm ve programlarını geliştirip orta vadede özellikle inanç turizmi alanında yoğunlaşmış bir Turizm Fakültesi kurmayı amaçlıyoruz”

“Hedefimiz İlk 50’de Yer Almak”

Yükseköğretim Kurumu tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesine 35 kadro tahsis edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ak tahsis edilen kadronun maksimum 5 tanesi haricinde diğerlerinin Tıp Fakültesi ve Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi kadrosu için kullanılacağını söyledi. “Şu an itibariyle üniversitemizde 334 öğretim üyesi, 420 öğretim elemanı ve 423 idari personel görev yapmaktadır” diyen Rektör Prof. Dr. Ak önlisans, lisans ve doktora programlarında şu an öğrenim gören öğrenci sayısının 18 bin civarında olduğunu Gıda Mühendisliği ve Kamil Özdağ Fen Fakültesinde öğrenci olmadığını söyledi. Enerji verimliliğinde lokomotif bir üniversite olacaklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ak konuşmasında ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde GES’ten sağlanan ve güneş enerji sistemlerinden faydalanılan bir sistem kurulduğunu ifade etti.

“Özümüz Yunus Emre, Sözümüz Türkçe”

Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında Yunus Emre’nin Karaman’la özdeşleşmesini sağlamak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ak üniversitede Yunus Emre ile ilgili pek çok faaliyet planladıklarını ve adım adım bunları hayata geçireceklerini söyledi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ana giriş kapısına İlim, ikinci kapısına Sevgi, üçüncü kapısına Hoşgörü ve Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi kapılarına Şifa kapısı yazdıracaklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ak Yunus Emre’yi Karaman’a yakışır bir şekilde yalnızca bu yıl değil, bundan sonraki yıllarda da anmaya devam edeceklerini söyledi. Haber: Senem Yavuzaslan