Ongun Anonim Şirketi bünyesinde üretim faaliyetlerini sürdüren tekstil fabrikası ve saya fabrikasını ziyaret eden Rektör Namık Ak ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, üretim aşamasındaki ürünleri yerinde inceledi.

Ziyaret boyunca Rektör Namık Ak’a üretim tesisleri ve ürünler hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Kalaycı, ayakkabı sektöründe hizmet veren tekstil ve saya tesislerinde üretilen ürünlerin pek çok tanınmış ulusal ve uluslararası markaya pazarlandığının altını çizdi. Başkan Kalaycı ayrıca gerek tekstil tesisleri gerekse saya tesislerinde çalışan personel ile Karaman’daki işçi istihdamına katkı sağladıklarını belirterek Rektör Namık Ak’a Ongun A.Ş.’nin gelecek döneme ilişkin projelerinden bahsetti.

Rektör Namık Ak ise Karaman Belediyesi iştiraki olan Ongun A.Ş. bünyesinde gerçekleştirilen üretim faaliyetlerinin hem Karaman hem de ülkemiz açısından büyük bir önem taşıdığını söyleyerek üretim faaliyetleriyle ilgili idari, teknik konuların yanı sıra mühendislik ve ar-ge alanlarında her türlü ihtiyaca KMÜ’nün destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Ongun A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Turan Uysal’ın üretim tesisleri ve faaliyetleri hakkında teknik bilgiler aktardığı ziyaret, idari binanın gezilmesiyle devam etti. Rektör Namık Ak ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ongun A.Ş bünyesinde gerçekleştirilen üretim faaliyetlerinin daha da genişletilmesi amacıyla üniversite ve belediye arasında gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkında bir süre sohbet etti.

Ziyaret, hediye takdiminin ardından sona erdi