“Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakülte binasını vatandaşa tanıtmak anlamında gezip haber yapma imkânımız olacak mı?” sorusunu cevaplayan Rektör Prof. Dr. Namık Ak sonrası söz alan Dekan Prof. Dr. Odabaş “Pandemi nedeniyle hastaların ve personelin olmadığı bir hafta sonu sadece Ahmet Keleş Diş Hekimliği Fakültesini değil, Tıp Fakültemizi de sizlere gezdirmekten mutluluk duyarız. Sizler yapmış olduğunuz haberle bizlerin yürüttüğü çalışmaların kamuoyuna duyurulması anlamında sesimizsiniz” dedi.

“Karaman Eğitim Araştırma Hastanesinin yatak kapasitesinin yetersizliğine” ilişkin açıklamalarda bulunan Dekan Prof. Dr. Odabaş sadece hastalar değil hocalara çalış diyebilecekleri bir yer olmadığını söyledi. Dekan Prof. Dr. Odabaş “Karaman’da tek bir tane hastane var. Hastalar ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Şu an hocalarımıza çalış diyeceğimiz yer yok. Bu yeni binayı kazandırdığımızda yığılmaların önüne geçmiş olacağız. Üç sene içerisinde bitirilecek. 300 yataklı bir hastane hizmeti veren Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi 100 yatak ilavesi ile 400’e kadar çıkarılabilmektedir. Ancak bu sayı il nüfusu, çevre ilçelerden gelen hastalar ile kıyaslandığında yine yetersiz. Mevcut binaya göre daha üst standartlarda, 200 yatak kapasiteli olacak şekilde yapılacak olan yeni kompleks 100 yatak ilavesi ile 300’e kadar çıkabilecektir. 600-700 yatakta Karaman’a uzun süre yeter” dedi.

“Ahmet Keleşoğlu Vakfından Söz Aldık” diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. OdabaşŞuan Tıp Fakültesi binası olarak hizmet verecek olan bina Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılan bir binaydı. Ahmet Keleşoğlu Vakfı bize 30 bin metrekare bir Tıp Fakültesi binası yapma sözü verdi. Bunu mevcut hastanenin arkasına birleşik şekilde yapacağız. Hemen onun karşısındaki alanı boş bırakalım, şimdilik bir bina yapmayalım. İlerleyen zamanlarda bir kez daha ihtiyaç hasıl olursa hastaneyi o tarafa büyütelim. O alanı tamamıyla Ahmet Keleşoğlu Sağlık Yerleşkesi yapalım düşüncesindeyiz. Ebelik, sosyal hizmetler gibi yeni açılacak bölümlerle 10 farklı bölüm Sağlık Bilimleri Fakültesinde 40 sınıfla hizmet verecek. Ahmet Keleşoğlu Sağlık Yerleşkesi bu bölümlerle de bölgenin ihtiyacını giderecek muhteşem bir yapıya kavuşacak” dedi.

“Nüklüer Akkuyu Santralinde Çalışanlarda Hizmeti Buradan Alsınlar İstiyoruz”

Sadece Karaman’ın değil bulunduğu konum itibariyle komşu il ve ilçe halkına yönelik hizmet verecek olan bir hizmet sunmayı hedeflediklerini söyleyen Dekan Prof. Dr. Odabaş ““Nüklüer Akkuyu Santralinde binlerce kişi çalışıyor. Onlar için Mersin Tıp Fakültesi Karamanla kıyaslanınca daha uzak. Biz bir mesafe hesaplaması yaptık ve orada çalışanlara Karaman’ın yarı denecek kadar daha yakın bir mesafede olduğunu tespit ettik. Biz buradaki hizmeti güzelleştirebilirsek Nüklüer Akkuyu Santralinde çalışanlarda bu hizmeti buradan rahatlıkla alabilecek. Yabancı bir şirketin yatırımı olan bu santralin personelinin buradan sağlık hizmetine ulaşması hem Tıp Fakültemize hem de Karaman’a ekonomik yönden de katkı sağlayacaktır” dedi. Haber: Senem Yavuzaslan – M.Mustafa Özünal