TOPTAN GIDACILIK’DAN LAZER KESİM TEKNOLOJİSİNE

Karaman'ın eski toplantıcılarından olan ve 1970'Lİ yıllarda baba mesleği gıda sektöründe boy gösteren Güney ailesi, 2015'li yıllarda aile olarak sektör değişikliğine gitti. 2015 yılından itibaren metal sektörüne adım atan Sinan Güney ve aile bireyleri 2018 yılında Karaman Organize Sanayi Bölgesinde kendi fabrikalarını inşa ederek faaliyetlerine hız verdi.

5 bin m2’lik alanda, 1000 m2’lik kapalı alanda metal üzerine imalat işlerine devam eden Güneyler Lazer firması, 2 adet lazer kesim, 1 adet makas kesim makinesi, 1 adet Abgant büküm makinesi 1 adet de silindir makinesi sayesinde iç pazarda kendine yer bularak müşteri güvenini kazanmaya başladı.

Kalite politikasını, "müşteri odaklı Özgün tasarımlar" olarak belirleyen firma, Sinan Güney’in yönetim kurulu başkanlığında, müşterilerine ve kendi tedarikçileri ile olan ilişkilerini "işbirliği" olarak değerlendiriyor.

KENDİYLE YARIŞIYOR, KAZANCINI SEKTÖRE HARCIYOR

Karaman’da lazer kesim, büküm, üretim ve hammadde alanında yaptıkları işlere hakim olan Güneyler Lazer Firması sahibi Sinan Güney; “Karaman’da faaliyet gösteriyoruz. Bisküvi fabrikalarına da iş yapıyoruz. Titiz çalışıyor, gereken ilgi, alaka ve samimiyeti gösteriyoruz. Müşteri memnuniyetini öncelik olarak firmamıza ilke edindik.

Güvenliğe de büyük önem veriyoruz. Projelerimizi zamanında teslim ediyoruz. Bu konuda hassasiyetimizi ön planda tutuyor ve gerekli tedbirleri de alıyoruz.

Güneyler Lazer firması olarak müşterilerinin beklentilerine uygun özgün, kaliteli ve hızlı üretim gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize ve kendi tedarikçilerimizle olan ilişkilerimizi de "işbirliği" olarak değerlendiriyoruz. Gücümüzü de çalıştığımız değerli müşterilerimizden alarak, sürekli kendimiz ile yarışmaya devam ediyoruz. Ve bu sektörden kazandığımızı da yine bu sektöre yatırım olarak harcıyoruz.” dedi.

“ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAM”

İşlerini kaliteli ürün ve hizmeti bir arada sunarak, işletmelerin bütçelerini dikkate alan ve etkili projeler ve seçenekler sunmak olarak tanımlayan Güneyler Lazer firması, kendi ile yarışmaya devam ederek ve bu sektörden kazandığını yine bu sektöre yatırıyor.

Sinan Güney hızlı çözüm noktasında; "Yaptığımız işe hakimiz. Kazandığımız tecrübeleri hızlı bir iş akışıyla yapıyoruz.” derken, uzman Kadro konusunda da, "Firmamız bünyesinde alanında uzman mühendis ve işçilerimizle müşterilerimize kaliteyi sunuyoruz.” dedi.

Yüksek verim konusunda ise öncelikli hedeflerinin yüksek verimlilik olduğunu dile getiren Sinan Güney, “Tüm çalışma sistemimizi bu hedefe ulaşma doğrultusunda şekillendiriyoruz.” diyerek düşük maliyet konusunda da "Yine yaptığımız tüm çalışmalarda, maliyetleri müşterilerimizin faydası yönünde optimize ediyor ve uygun fiyatlı çözümler üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

İhracat ve faaliyetleri hakkında da bilgiler paylaşan Sinan Güney, “Bu günlerde Fransa'ya ihracatımız var. Balkon süsleme gruplarını yapıyoruz. Çünkü Fransa’da inşaat sektörü durmadan devam ediyor. Ekibimiz sürekli çalışıyor. Herkesin görevi farklı. Lazer mühendislerimiz, Operatörlerimiz var. İmalattan sonra montaj ve kaynak işlerimiz de olduğu gibi fabrikamızda hammaddeyi sürekli işliyoruz. Ben yıllar itibarı ile şoförlük de yaptım, nakliye ticareti de yaptım. Paylaşmayı seviyoruz. Bizim sektörde zaman çok önemli bir kavram. Hedeflerimiz çıtayı yükseltmek. Avrupa’ya ihracat bizim olmazsa olmazlarımızdır. 2019 yılında 1,5 milyonluk ciromuz 2021 sonu itibarı ile 5, 6 milyon doları geçti. Yeni yılda hedefimiz 8,10 milyon doları bulmak. Bizim için her şeyden önce bu pazarda yer bulabilmek çok önemli. Satışımız peşin olunca pek de satışlarda sıkıntı yaşamıyoruz. Çünkü malzeme tedariki yapıyorsun, hammaddeyi ona göre işliyorsun. Arada komisyoncu ve aracı şirket olmayınca işlerimiz sevkiyatlarımız daha güzel oluyor. Bu konuda avantajlarımız güzel yani. Pandemi döneminde ise bizim organize sanayi bölgesinde tüm işletmeler üretimlerinde hiç durmadı. Bizlerde bu süreçte faal olarak çalışarak üretim fırsatı bulduk. Yeter ki rabbim hayırlısını versin, helalinden versin.” dedi.