Karaman Belediyesinden geldiklerini belirten ve kameraları poşetlerle kapatan 30-40 kişilik ekiple Karaman Futbol Kulübü arasında yaşanan tartışmalarda tansiyon yükselirken olaya güvenlik güçlerinin anında müdahale etmesi olayların daha da büyümesinin önüne geçti.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un da 03 Ekim 2022 Pazartesi günü öğleden sonra yaşanan ve tesisin kilitlerini değiştirmekten, kameralara poşet geçirilmesine kadar pek çok olayın yaşandığı tatsızlığın yakın takipçisi olduğu bilgi edinilirken Karaman Futbol Kulübü yönetimince yayınlanan basın açıklamasında Karaman Futbol Kulübünün kimsenin malı olmadığı, sadece ve sadece Karaman’ın ve Karamanlı’nın hizmetinde olduğu vurgusu yapıldı.

Karaman Futbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada “13.02.2022 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongre ile kulübümüzün ismi ve yönetimi değişmiştir. Ancak Kulübümüz 70-002-036 kütüklü dernek ve 5180471065 vergi numarası ile Karaman Belediyespor’un devamıdır ve Karaman’ı temsil etmektedir. Otogar Yanı’nda bulunan kulüp binası ve içerisindeki çim saha uzun yıllardır Karamanlı’nın ve Karamanspor’un hizmetindedir. Karaman şartlarında bir başka çim saha antrenman yeri olmadığı için tesislerimizde bulunan çim sahaya drenaj ve yeni çim ekimi yaparak uzun yıllar daha Karaman’ın hizmetine sunmak için tarafımızdan çalışmalar yapılmıştır. Bu hafta içeresinde de sahamız, profesyonel takımımıza ve alt yapı takımımızın hizmetine açılacaktır. Karaman FK. kimsenin malı değildir. Sadece ve sadece Karaman’ın ve Karamanlı’nın hizmetindedir.

Yönetim değişikliğinden sonra ikinci kez dün saat 14.00 civarlarında Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü H.D., Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü A.A. ve Karaman Belediyesi’ne bağlı Ongun A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olduğunu iddaa eden M.D. ve çok sayıda belediye çevre işçisi oldukları düşünülen kişiler izinsiz bir şekilde tesislerimize girmişler, kameralara poşetler geçirilmiş ve kapılarımız zorla açılmıştır.

Bu olayların yaşandığı için şehrimiz ve kulübümüz adına çok büyük üzüntü duymaktayız. Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuştur. Bundan sonraki süreçte kararı yargı verecektir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.” denildi.

Teknik adam Zafer Hizarcı ile imza töreninde basın mensuplarıyla bir araya gelen ve toplantı sonrası basın mensuplarına tesis içerisinde atıl halde bulunan çim sahayı gezdiren Onursal Başkan Mehmet Ali Han çim sahanın takımın antremanları için kullanılır hale gelmesi adına kolları sıvamış ve takımın daha rahat antreman yapabilmesi için sürecin hızlandırılmasını sağlamıştı. Haber: Senem Yavuzaslan