Erasmus+ programları ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında 2021-2027 yılları arasında ilimizden 600’ün üzerinde öğretmen, AB ülkelerinde düzenlenecek olan yapılandırılmış kurs ve işbaşı gözlem faaliyetlerine katılacaklar. Bu faaliyetlere katılacak öğretmenlerin seçiminde İngilizce dil yeterliliği önemli bir kıstas olacak.

Bu kriter kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve personeline yönelik İngilizce kursu düzenledi. Karaman Lisesinde 5 grup ile başlatılan İngilizce kurslarını ziyaret eden İl Müdürü Çalışkan, öğretmenlerin düzenlenen kurs programına olan ilgisinden dolayı ziyadesi ile memnun olduğunu belirterek salgın şartlarında okullardan uzak kalan öğretmenlerle böyle anlamlı bir eğitim vasıtası ile bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Mehmet Çalışkan, “Öğretmenlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür hizmet içi eğitim programına yoğun talebin olması bizleri çok mutlu etti. İngilizce dil eğitimlerinin ilkini bu ay itibarıyla başlatmış olduk. Eylül ayında ikincisini düzenleyeceğimiz eğitimler 2027 yılına kadar planlı olarak farklı seviyelerde devam edecek. Düzenlenen hizmet içi dil eğitimi kursları sayesinde yurtdışı eğitim programlarına katılacak öğretmenlerimiz kendilerini rahatlıkla ifade edebileceği gibi ülkemizi ve ilimizi de en iyi şekilde temsil edecek. Müdürlüğümüz ARGE birimi tarafından koordine edilmekte olan bu sürecin takipçisi olacağız ve Müdürlük olarak İngilizce seferberliğine her türlü katkıyı vermeye hazırız.” dedi.

İl Müdürü Çalışkan, eğitim süreci içerisinde öğretmenlerin taleplerini ve isteklerini doğrudan veya okul müdürlükleri aracılığı ile kendisine iletilebileceklerini söyleyerek eğitimin ilimiz eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.