Programa MHP İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel, MYK Üyesi Turan Şener, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İftar öncesi masaları tek tek dolaşan Başkan Ünüvar, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti. Yoğun katılımın olduğu iftar programında, hep birlikte yapılan duanın ardından oruçlar açıldı. Şehit ve gazi aileleriyle Ramazan gibi mübarek bir dönemde bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Ünüvar, ‘’Milletimizin bekası adına kendilerini siper eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, manevi şahsiyetleri önünde saygı ile eğiliyorum’’ dedi.

Şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmanın ve yüreklerde taşımanın milli bir görev olduğunu belirten Başkan Mahmut Ünüvar konuşmasında şunları kaydetti;

‘’Kadim tarihimizden günümüze; Vatan ve bayrak müdafaası, zulmü engelleyip adaleti sağlama ve bunları yaparken de Allah’ın rızasını kazanmak için türlü mücadeleler verilmiştir. Bu mücadele süreci içerisinde insanın kendisine bahşedilmiş olan canı, mukaddes değerlerimiz uğruna feda eden ve feda etmek üzere öne atılanlar olmuştur. Kuvvetli bir imanın alameti olarak kabul edilen bu durum; vefatla sonuçlandığında şehitlik, yaralanma ile sonuçlandığında ise gazilik kavramları ile karşılık bulmuştur.

Gerek yüce dinimiz İslam gerekse kültürümüz, şehit ve gazileri bambaşka bir yere konumlandırmış, onlardan övgü ile bahsetmiştir. Şehit ve gazilerimiz; ulvi değerlerin can pahasına korunması ve yüceltilmesi için asil bir mücadele ortaya koyan yiğitlerdir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz; hepimizin dua ettiği, hürmet gösterdiği ve minnet duyduğu özel emanetlerimizdir’’

Başkan Ünüvar, programa katılımlarından dolayı şehit aileleri ve gazilere teşekkür etti.