Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu Müdürü Özcan Üstün konuşmasında “Şu an karşımda güzel bir gün ve güzel bir görüntü var. Okul Aile Birliğimiz ve öğretmenlerimiz günlerdir bu etkinlik için çalıştılar. Okul Aile Birliği üyelerimizin önderliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde siz kıymetli öğrencilerimize şimdiden iyi eğlenceler diliyorum. Programın gerçekleştirilmesinde maddi-manevi katkılarını esirgemeyen okul aile birliği yönetim kurulumuza, öğretmen arkadaşlarımıza personellerimize, velilerimize, Karaman Belediye Başkanımız Sayın Savaş Kalaycı’ya, Mahalle Muhtarımız Raziye Ünlü’ye, Karaman Futbol Kulübü Yönetimine, Şennur Küçüksaygın’a, Şafak Dikbayır'a, Atletizm Antrenörümüz Melihşah Katman’a, Duru Bulgur’a, Gral Lokma’ya ve Anı Bisküvi’ye okulum adına teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü sabah 10 itibariyle başlayan ve 15’e kadar devam eden “Eğlenceli Çocuk Oyunlar Atletizmi” şenliğinde ilk olarak şarkılar eşliğinde eğlenen minikler daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterisini dakikalarca alkışladı. Hatay’da gerçekleşen yarıştan gelen ve ayaklarının tozuyla minikler için sahne alan ekip öğrencilerin “Bir Daha” “Bir Daha” tezahüratlarına duyarsız kalmayıp yeniden sahne aldı. Kısa süreli kinci gösterileri sonrası halay havasında sahneye çıkan minik öğrenciler öğretmenleri ile ekiple birlikte halay çekti.

“İki yıl aradan sonra şu an karşımızda özlediğimiz bir görüntü var" diyen Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Mehmet Baysal ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnanıyorum ki bu etkinlik çocuklarımıza neşe verecek. Çocuklarımızın geçmiş iki yılın acısını çıkaracaklarına inanıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğlenmesi çocuklarımızı motive edecek.”

Halk oyunları gösterisi sonrası söz alan ve ilk kez böylesine coşkulu bir etkinliğe katılmanın heyecanını yaşadığını belirten Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Melihşah Katman konuşmasında; “Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlemiş olduğumuz Eğlenceli Çocuk Atletizm Festivali 196 ülkede uygulanmakta olan 3 ile 12 yaş grubundaki bütün çocukların sporla tanışmasını sağlayan, birbirinden eğlenceli koşular, atmalar ve atlamalardan oluşan bir organizasyondur. Biz bu organizasyonu Karaman’da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz paydaşlığında ‘Herkesin Çocuğu Kendisi İçin, Tüm Çocuklar Ülkemiz İçin Önemlidir’ diyerek bütün okullarımızda başlattık. Ve şimdiye kadar Karaman ilimizde anasınıfından ortaokula kadar 6 bin 800 çocuk bu festival ile tanışmış oldu. Ben bu bağlamda sözü fazla uzatmadan bütün destek ve katkı sağlayan bütün kurumlarımıza ve özellikle okul idareci, öğretmen ve okul aile birliğimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulunda öğrenim gören özel eğitim sınıfları, anasınıfları, 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin ayrı ayrı ter döktüğü parkurlarda dereceye giren öğrencilere verilmek üzere Karaman Futbol Kulubü tarafından gönderilen “Sevdamız Karaman” tişörtleri ve Okul Aile Birliği tarafından yaptırılan madalyalar sınıf öğretmenlerine takdim edildi.

Duru Bulgur sahiplerinden İhsan Duru tarafından okulda öğrenim gören öğrencilere ikram edilmek üzere gönderilen Duru Bulgur tırının tadı damaklarda bırakan pilavı bir tabak kesmedi beni ikinci bir tabak daha diyen öğrencilerin yoğun ilgisine neden oldu. Gral Lokma işletmecisi Nazif Kara’nın kendine has lokmaları yine kendine has kral ve kraliçe taçlarıyla çocuklara ikram edilirken renkli görüntüler oluşturdu. Karamanlı hanımları kendine has sahne tarzıyla coşturan ve çorbada benimde tuzum olsun diyen Dj Şennur ise çocukları sevdikleri şarkılarla eğlendirirken Karaman’ın davulcu Şafak Abisi davuluyla eğlencenin ikiye katlanmasını sağladı.

Programın öğleden sonraki etabında Seki Çeşme Mahallesi Muhtarı Raziye Ünlü tarafından alınan kek ve meyve suları öğrencilere ikram edilirken programın son kısmında ödül töreninde öğrencileri yalnız bırakmayan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı karşısında gören çocuklar ‘Gerçekten Savaş Kalaycı okulumuzda mı?’, ‘Sanki rüya görüyorum” tezahüratları eşliğinde Başkan Kalaycı ile sohbet etme, fotoğraf çektirme imkânı yakaladılar. Öğrencilerle tek tek sohbet eden ve fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmeyen Başkan Kalaycı öğrencilere kek ve meyve suyu ikramında bulundu. Başkan amcasının imzasını almak isteyen bir öğrencinin talebini geri çevirmeyen Başkan Kalaycı öğrencinin tişörtünü imzaladı ve öğrenciye öğrenim hayatında başarılar diledi.

Okul aile birliği tarafından günün anlam ve önemine özel olarak yaptırılan plaketi Atletizm Antrenörü Melihşah Katman’a veren Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ise okula ve spora katkıları nedeniyle Katman’a teşekkür etti. Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenler ile bir araya gelen Başkan Kalaycı Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu için Karaman Belediyesinin kapısının her zaman açık olduğunu söyledi. Öğretmenler gününde Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı tarafından öğretmenler odasına gönderilen pestelma jestine ayrıca teşekkür eden öğretmenlere Başkan Kalaycı beraberinde getirdiği ve yorumlarını aldığı pestelmaları ikram etti ve pestelmanın ortaya çıkış sürecini anlattı.

Sabah ve öğleden sonra şeklinde iki farklı zaman diliminde gerçekleştirilen programa Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Güventürk, Karaman Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Karaardıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fikret Onhan, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Baysal, Karaman Futbol Kulübü temsilcileri Muhammet Aksoy ve Ömer Faruk Tekin katılım sağladılar. Haber: Senem Yavuzaslan