Mühendisler profesyonel iş ortamına dahil olduktan sonra şirket içi teknik eğitim ve gelişim programlarına dahil ediliyorlar. Bu programlarda departmanlarda yer alan uzman ve yönetici mühendislerden başmühendis ve müdür pozisyonundaki kişiler eğitmen rolünü üstleniyor. Bu yaklaşım, yoğun projelerde önemli görevlerde bulunan başmühendis ve yönetici mühendislerin bilgi ve birikiminden eğitim programları sırasında yararlanma olanağını sağlarken, kurumsal hafızanın güçlenmesine de katkıda bulunuyor.

MEDAŞ, teorik derinlik ve pratik zorluk seviyesi giderek artacak şekilde benimsetilen mühendislik yöntemleri sayesinde fark yaratmak, özel içeriklere sahip kişisel gelişim uygulama seansları oluşturarak mühendislerin proaktif olmaları ve ileri mühendislik yöntemlerini disiplin içerisinde ve görevlerine uygun olarak uygulamalarını hedefleyerek çözüm odaklı olmalarını amaçlıyor.

Genç mühendisler, ileri mühendislik yöntemlerini öğrenirken aynı zamanda farklı perspektiflerden bakmaları hedeflenerek, kariyer planlama sürecine etkili bir başlangıç yapmaları destekleniyor.