Kurulan İleri Şebeke Yönetim Sistemi ile de, arıza yeri tespitinin hızlandırılması, en yakın ekibin yönlendirilmesi, alternatif beslemenin değerlendirilmesi ile daha kısa zamanda enerjilendirme sağlanmaktadır.

MEDAŞ, söz konusu proje devamında uzaktan izlenebilen ve kontrol edilebilen tüketici besleme noktası sayısının artırılması için yatırımlarını hızlandırmıştır. 2021 yılında uzaktan izlenen ve kontrol edilebilen istasyon sayısına 40 istasyon daha dahil ederek mevcut kontrol edilebilen istasyon sayısını arttıracak çalışmalarını yürütmektedir. Böylece hizmet verdiği Nevşehir ilindeki elektrik şebekesinin ana omurgasını uzaktan kontrol edebilecek ve saha ekiplerinin kesinti noktasına ulaşmasını beklemeden, kontrol merkezinden şebekeye müdahale ederek öngörülemeyen kesintileri çok daha kısa sürede giderebilme imkanına sahip olacaktır.

Arıza sayısını düşürmek, kesinti sayısını azaltmak amacıyla Göreme Kasabası İsali-Gaferli-Avcılar Mahallesi, ili Nar Kasabası Adnan Menderes Caddesi havai elektrik şebekeleri yer altına alınmış ayrıca can ve mal güvenliği açısından Göreme-Çavuşin yolu ile Hacı Bektaş Veli Üniversitesi önü Dr.İlhan Varank Caddesi aydınlatma şebekesi tesis edilmiştir. Kozaklı girişinde bulunan aydınlatmalar yenilenerek, elektrik hattı yer altına alınmıştır. Bu proje ile Kaplıca bölgesinin bir kısmı ve Taşlıhüyük Caddesi bulunan elektrik hatları yer altına alınmıştır. Şebekenin daha verimli çalışması, kesintisiz enerjinin sağlanması amacıyla mevcut şebekede alternatif hat tesis edilerek Hacıbektaş Emek Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, Acıgöl İlçesi , Karapınar Kasabası, Boğaz Köyü ve sanayinin belirli bir kısmına alternatif hat yapılarak mevcutta havai olan şebeke yer altına alınmıştır. Ürgüp ve Avanos İlçelerinde ekonomik ömrünü tamamlamış şebekelerin arıza sayısını düşürmek, kesinti sayısını azaltmak amacıyla yeraltı çalışmaları tamamlanmıştır.