Larende Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Bağırgan, proje çalışmalarında yer alan Okul Müdür Yardımcısı Hasan Serdar Macit, Proje Yürütücüsü ve Kimya Öğretmeni Pınar Kart, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Özgür Tunçalp, Matematik Öğretmeni Zeliha Aydoğmuş ve Biyoloji Öğretmeni Tamay Sarıkafa ile gerçekleştirdiği ziyarette İl Müdürü Mehmet Çalışkan'ı Budapeşte'de yapılan toplantı ve eğitimlerle ilgili bilgilendirdi.

Okul Müdürü Hüseyin Bağırgan, AB ülkelerinde uygulanmakta olan gymnasium okulları, maturiti lise bitirme sınavı, eğitim koçluğu, erken okul terki ve akran zorbalığı hakkında eğitimler, toplantılar ve gözlemlerde bulunduklarını ifade etti. Bağırgan, projenin öğretmenlerin mesleki gelişimleri açısından büyük katkılar sağladığını ve çok olumlu geçtiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, alanında başarılar sağlamış iyi uygulamaların yerinde gözlemlenerek eğitim öğretimin kalitesini daha da artıracak iş birliği ve tecrübe paylaşımlarının önemini vurguladı. İl Müdürü Mehmet Çalışkan, yurt dışı ortaklı bu tür projelerin dil ve iletişim becerilerinin geliştirilmesine, kültürler arası etkileşim ve paylaşımların dünya ile entegre olmak bakımından katkılar sağladığına dikkat çekti. Çalışkan, okul yöneticilerine ve proje ekibine teşekkür ederek çalışmalarda başarılar diledi.