2’si il genel meclisi üyeleri arasından 2’si ise muhtarlar arasından olmak üzere toplamda 4 ismin seçilerek göreve geleceği Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Encümen seçimleri tamamlandı.

Bugün saat 10.00’da başlayan seçimde muhtarlardan; Hüseyin Köpüklüoğlu, Cemil Tümer ve Alaaddin Şen aday oldular. İl Genel Meclisi Üyelerinden ise; Adem Gök, Mustafa Yangöz ve Hakkı Karaduman isimleri yarıştı.

Açılış-yoklama şeklinde başlayan olağan encümen seçiminde, 2021 mali yılı kesin hesabın ibrası ve birlik personeli hakkında bilgiler görüşüldü. Ardından yeni encümenlerin belirlenmesi için oy kullanma işlemine geçildi. Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri, merkeze bağlı 93 köy muhtarı ile merkeze bağlı 6 il genel meclis üyesi olmak üzere toplamda 99 kişiden seçime katılanların oyları ile belirleniyor.

Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımda;

Adem Gök: 55

Mustafa Yangöz: 53

Hakkı Karaduman: 41

Hüseyin Köpüklüoğlu: 54

Cemil Tümer: 56

Alaaddin Şen: 38

Şeklinde oy aldılar. Bu sonuçla birlikte 3’ü muhtar, 3’ü il genel meclisi üyesi olmak üzere 6 adaydan; Adem Gök, Mustafa Yangöz, Cemil Tümer ve Hüseyin Köpüklüoğlu isimleri encümen seçildiler. Encümenliğe 4. kez seçilen Adem Gök, teveccühlerinden dolayı köy muhtarlarına teşekkür etti.