KOP Hizmet Binasında KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Küçük, Başyayla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selman Canbolat, Koordinatör Ümit Yorgancılar ile Demiryurt Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yaşar’ın katılımı ile projelerin protokol imza töreni düzenlendi.

Projeler hakkında açıklama yapan İl Müdürü Şahinbaş, “Karaman Merkez ve Köylerinde uygulanacak olan KOP İle Mutlu Buzağılar Projesi ile 100 adet buzağı kulübesi ve battaniyesi alımı ile 200 adet septisemi serumu uygulaması yapılacağını , KOP İle Ahırım Modernleşti Kooperatifim Refaha Kavuştu Projesi ile Demiryurt Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize 1 adet sürü yönetim sistemi, 240 adet pedometre, 1 adet yem karma makinesi, 10 adet otomatik kaşıntı fırçası, 8 adet suluk, 220 adet hayvan yatağı ve 1 adet kantar alımı yapılacağını , Başyayla İlçemizde KOP İle Cennete Dönüşen Bahçeler Projesi ile İlçede 15 üreticiye toplam 30 dekar cennet hurması bahçesi kurulumu yapılacağını , Ayrancı İlçemizde Ayrancı'da KOP ile Yaz Seracılığı Yaygınlaşıyor Projesi ile 10 adet 525 m²'lik sera kurulumu yapılacağını Projelerin Toplam Maliyetinin 4.425.000 TL. olduğunu söyledi.

İlimizde Tarım ve Hayvancılık projelerinin bundan sonra da devam edeceğini söyleyen İl Müdürü Şahinbaş, “Projelerin yapım aşamasından onay aşamasına kadar sonsuz destek veren Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun’a , Sayın Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker’e , Av. Selman Oğuzhan Eser’e, İlçe Kaymakamlarımıza, KOP İdaresine , projede emeği geçen İlçe Müdürleri ve personellerine , proje ortağı Demiryurt Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sami Yaşar’a Proje koordinatörlerine teşekkür etti.”