Konya Şeker yetkilileri konuya ilişkin bir açıklama yaptılar. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “2022-2023 kampanya dönemimizde pancar ekimi yapan üreticilerimize söküm avansı ödemesi yapılacaktır. Toplam avans bedeli 149 Milyon 808 Bin Liradır. Ödeme 6 Ekim 2022 Perşembe günü saat 17:00 itibariyle yapılacaktır. Kamuoyumuzun bilgisine sunar, bütün üreticilerimize işlerinde kolaylıklar dileriz.”

Konuya ilişkin PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu da bir açıklama yaptı.

Başkan Erkoyuncu açıklamasında “Söküm avansımızı üreticilerimize 6 Ekim saat 17.00 den itibaren ödeyeceğiz. Biliyorum ki tarlanın işi bugünlerde çok yoğun, yaklaşık 8 aydır çiftçilerimiz Şeker Pancarını üretmek için mücadele ettiler ve şimdi de hasat vakti. Öncelikle ürettikleri ürünün hepsinin yüzünü güldürmesini, avans ödememizle bu kampanya döneminde de üretim devam ederken çiftçi ortaklarımıza bol kazançlı, bol bereketli, gönüllerini razı edecek bir hasat diliyorum. Ödemesini yapacağımız avansımız hepsine hayırlı olsun” dedi.