Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı nedeniyle 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde bu yıla özgü faaliyetler devam ediyor. Son olarak KMÜ Edebiyat Fakültesi bünyesinde hazırlanan KMÜEFAD, mevcut sayılarına ek olarak “Türkçe” özel sayısı ile okuyucularının karşısına çıkıyor. "Türkçe" özel sayısı 13 Mayıs Türk Dil Bayramı'nda okurlarla buluşacak olan derginin "Yunus Emre" özel sayısı olarak belirlenen ikinci sayısı için de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı Özel Sayısı İçin Makale Çağrısı

Türkçe özel sayısının editörlüğünü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kemal Göz, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kerim Sarıgül ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Semih Babatürk yürütürken derginin ikinci özel sayısı için Yunus Emre üzerine çalışmaları bulunan araştırmacılara makale çağrısında bulunuldu.

Araştırmacılar; Yunus Emre’nin Hayatı, Eserleri ve Kişiliği, Yunus Emre ve Türkçe İlişkisi, Yunus Emre’nin Karaman ile İlişkisi, Yunus Emre’nin Türk-İslam Kültür ve Coğrafyasındaki Yeri ve Önemi, Yunus Emre’de Tasavvuf Anlayışı, Yunus Emre’de Hoşgörü ve İnsan Sevgisi, Yunus Emre’nin Felsefesi, Yunus Emre ve Tasavvuf Felsefesi, Yunus Emre’nin Birey ve Toplum Anlayışı gibi farklı konu başlıklarında yapmış oldukları çalışmalar ile dergiye makale gönderebilecek.

Editörlüklerini Doç. Dr. Alaattin Uca ve Doç. Dr. Ziyaeddin Kırboğa’nın yapacağı "Yunus Emre" özel sayısı için son makale kabul tarihi 30 Eylül 2021 olarak belirlendi. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için www. https://dergipark.org.tr/tr/pub/efad adresi ziyaret edilebilir.