2021 yılının Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle UNESCO tarafından anma programı kapsamına alınması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' ilan edilmesinin ardından üniversite bünyesinde birçok faaliyet gerçekleştirildi.

Yunus Emre 'Kirişci Baba' İsimli Kitabın Tanıtımı Yapılacak

Toplantıda ilk olarak KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, üniversitede gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirileceği bir sunum yapacak. Sunumun ardından Yunus Emre 'Kirişci Baba' isimli kitabın tanıtımı yapılarak bir panel düzenlenecek.

Yönlendiriciliğini KMÜ Rektör Yardımcısı ve kitabın yazarlarından olan Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın yapacağı panelde kitabın diğer yazarları Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Aköz ile Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elamanı Arş. Gör. Emre Koç konuşmacı olarak yer alacak.

09 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 14:00'te KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan programda Yunus Emre ezgilerinden oluşan bir müzik dinletisi de icra edilecek.

Üniversitenin resmi Youtube hesabından canlı olarak yayınlanacak programda ayrıca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman’a katkı sunan hayırsever iş insanlarına da berat ve hediye takdimleri olacak.