KMÜ ve Başarı Eğitim Kurumları işbirliğinde düzenlenen törene KMÜ Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin Karaman, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Selma Geçer, il ve üniversite protokolü, davetliler, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra ilimizdeki liselerde ve üniversitede öğrenim gören öğrencilerin katıldığı ses yarışmasına geçildi.

KMÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Cihan Ünver Çabuk, Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ozan Korkmaz, İslami İlimler Fakültesi Arş. Gör. Beytullah Çetin, Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Emre Koç ve Alparslan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Barış Erkılıç’ın jüride yer aldığı yarışmada öğrenciler sırasıyla birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi.

TRT Ses Sanatçısı Selma Geçer Davetlilere Keyifli Anlar Yaşattı

Bağlamada Yiğit Kumlu, Hasan Hüseyin Üstünkaya, Ali Kırmıt ve Erdem Tankişi klasik gitarda Batuhan Dursun, ritimde Mert Sünbüloğlu, bateride Tahir Çetin, kemanda Oğuzhan Çimen ve kemanede Şükrü Yakar’ın yer aldığı orkestra ile Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Selma Geçer mini bir konser vererek güçlü sesi ve yorumu ile katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından dereceye giren öğrenciler açıklanarak ödülleri takdim edildi. Yarışmada 'Yaraladı Bu Aşk Beni' isimli eseri seslendiren İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Bağcı birinci, 'Ahirim Sensin' eserini seslendiren KMÜ İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Emre Öncül ikinci, 'Çarşambayı Sel Aldı' eserini seslendiren KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi İrem Dilşat Çelik ise üçüncü oldu. 'Ayaş Yolları' eserini seslendiren KMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Seyithan Çiftçi ise teşvik ödülüne layık görüldü.

Program, Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve protokol üyelerinin dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.