Proje türleri ve proje yazım süreçleri ile ilgili bilgi ve becerilerinin desteklenmesi amacıyla düzenlenen eğitime KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve üniversitenin akademik personeli katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı ofisin kuruluş amaçlarından bahsederek, "Üniversitemizin Ar-Ge altyapısını güçlendirerek ulusal ve uluslararası destek programları konusunda araştırmacılara yönelik seminerler, bilgilendirme toplantıları, proje pazarları gibi pek çok faaliyet düzenleyerek ilgi alanlarındaki araştırmalara sağlanan ulusal veya uluslararası fonlardan araştırmacılarımızı haberdar etmek, bu fonlara başvurmalarını sağlayarak araştırma projelerinin takibinde destek vermekteyiz." dedi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, PTTO tarafından bugüne kadar 16 patente imza atıldığını vurgulayarak, "Proje Yazma Eğitimlerine bugün bir yenisini daha ekledik. Eğitimler sayesinde üniversitemiz bünyesinde görev yapmakta olan akademik personelimizin proje türleri ve proje yazım süreçleri ile ilgili bilgi ve becerilerinin desteklenmesini amaçlıyoruz. Bu bağlamda üniversitemiz personeline iki farklı günde ulusal ve uluslararası projeler kapsamında farklı konu başlıklarında bilgilendirmeler yapılacak. Bu eğitimin, üniversitemiz Proje ve Teknoloji Transfer Ofisimiz bünyesinde gerçekleştirilecek olan Ar-Ge, yenilik, buluş ve patent çalışmalarına hız vermesini temenni ediyorum." şeklinde sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından ilk oturumda söz alan Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, 'ARDEP Projeleri Tanıtımı' başlığı altında eğitim verdi.

Proje Yazma Eğitimi, iki gün boyunca sekiz oturum ve atölye çalışmaları şeklinde gerçekleşecek. Eğitimlerde ilk gün ulusal ve uluslararası projeler kapsamında Araştırma Destek Programları Başkanlığı Projeleri, Teknoloji ve Yenilik Destek

Programları Başkanlığı Projeleri ve Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Projeleri” ile diğer uluslararası projelere yönelik olarak “Projede Konu Seçimi, Bilimsel Araştırma Projelerinin Planlanması” konularında eğitimler verilecek. İkinci gün düzenlenecek çalıştaylarda ise proje örnekleri üzerinden sunumlar gerçekleştirilecek.