05 Ağustos’ta ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuza göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) için 1.977’si lisans, 3.046’sı önlisans ve 195’i özel yetenek olmak üzere toplam 5 bin 218 kontenjan ayrıldı.

“KMÜ, Karaman’ın en yüksek değerlerindendir”

Tercih döneminin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek tercihte bulunacak lise mezunlarına seslenen Rektör Prof. Dr. Namık Ak, “Temelleri 1987 yılına dayanan, ancak 2007 yılında bağımsız bir üniversite hüviyetine kavuşan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, ilimizin en yüksek değerlerindendir. Karaman’ımızın yıllardır özlemini çektiği üniversite, bugün 14’üncü yılına ulaşmış ve istikrarlı yükselişiyle adından söz ettiren yükseköğretim kurumları arasında yerini almıştır.” dedi.

“Her birinizi Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörüsüyle kucaklıyorum”

Rektör Namık Ak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tercih edecek öğrencilerin bilimsel, akademik, sosyal, kültürel ve sportif açıdan tatmin edici bir eğitim-öğretim hayatı yaşayacaklarını vurgulayarak şunları dile getirdi: “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bilimsel ve akademik performansıyla ülkemizde ilk sıralarda yer almakta, yılda özellikle öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen 400’e yakın faaliyete ev sahipliği yapmakta, derslikleri ve amfileri ile olduğu kadar konferans salonları, kapalı ve açık sosyal ve kültürel mekanları, uluslar arası standartlardaki spor tesisleriyle ön plana çıkmaktadır. Başta Karaman’da yaşayan öğrencilerimiz olmak üzere ülkemizin 81 ilinden üniversitemizi tercih edecek olan öğrencilerimize Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü diliyle seslenerek her birini teker teker kucaklıyor, bir baba merhameti ve anne şefkatiyle kendilerini üniversitemizde ağırlamak, bir dost ve arkadaş yakınlığı ile onlarla buluşmak istiyoruz.”

“Özel Yetenek Sınavı başvuruları devam ediyor”

Rektör Namık Ak, ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzun yanı sıra üniversitede Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesinin özel yetenek sınavlarının da ilanına çıkıldığını hatırlatarak özel yetenekle üniversiteye girmek isteyen adayları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin resmi internet sitesi olan www.kmu.edu.tr adresinde yayımlanan özel yetenek sınavı ilanına başvurmaya davet etti.

Rektör Namık Ak, “Sizler bizim en kıymetlilerimizsiniz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü olarak şahsımın her daim sizlerin destekçisi ve yardımcısı olacağını bilmenizi istiyor, tercihlerinizin her biriniz için en iyisi olmasını temenni ederek sizleri sevgiyle kucaklıyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Adaylar tercihlerini 05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek.