Tarihte öne çıkan olaylar ve kişiliklerin değerlendirileceği program, Google Meet platformu üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı Tarih Sohbetlerinin ilk yayını 29 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00’de gerçekleşecek. İstanbul’un fethinin 568’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek olan programda Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Aköz, “Fetih ve Fatih” üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

KMÜ Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın oturum yönlendiriciliğinde yürütülecek program, https://meet.google.com/zas-hvyq-rqb adresinden takip edilebilecek.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı Tarih Sohbetlerinin ikincisi ise 30 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de yapılacak. 27 Mayıs Askeri Darbesi’nin yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilecek olan yayın, KMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alaattin Uca’nın oturum yönlendiriciliğinde yapılacak. Programda KMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol Yüksel, “61. Yılında Türk Demokrasi Tarihinin Kara Lekesi 27 Mayıs Askeri Darbesi” konulu bir konuşma yapacak. Google Meet üzerinden gerçekleştirilecek olan yayına https://meet.google.com/ubb-cuou-uww bağlantısıyla katılım sağlanabilecek.