Açılış konuşmasını KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın yapacağı panel öncesinde belgesel gösterimi yapılacak, ayrıca Karaman Muharip Gaziler Derneğine mensup Kıbrıs Gazilerinin hatıraları dinlenecek.Oturum yönlendiriciliğini KMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alaattin Uca’nın yapacağı panelde Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Yüksel ile Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çakır konuşmacı olarak yer alacak. Panelde, “Kıbrıs Barış Harekâtının Önemi", "Kıbrıs Barış Harekâtına Kadar Kıbrıs Sorununun Tarihi Gelişimi" ve "O Akşam Meclis Ne Söyledi? Tarihi Bir Oturumun Politik Hikâyesi” konu başlıkları çerçevesinde katılımcılara bilgiler sunulacak.

Panel, 30 Temmuz Cuma günü, saat 14.30’da KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Salonunda düzenlenecek ve aynı zamanda üniversitenin YouTube ve Facebook hesaplarından canlı olarak izlenebilecek.

Programın yayımlanacağı sosyal medya hesapları şu şekilde: https://www.youtube.com/UniversiteKMU https://www.facebook.com/UniversiteKMU